Ένταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Καταγγελίες για «επίθεση με ΜΑΤ και χημικά»

Υγειονομικοί, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρούν για το Πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, με το οποίο μηδενίζεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Must Read

Έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου 37 συγκεντρώθηκαν υγειονομικοί, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να διαμαρτυρηθούν  για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να περικόψει το επίδομα από πολλές ειδικότητες εργαζομένων και όχι το να αυξήσει και να το επεκτείνει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία 15.300 υπάλληλοι λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις και να υπάρχουν καταγγελίες από τους διαδηλωτές για αναίτια χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Καταγγελία του ΚΚΕ

«Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση σχεδιάζει το πετσόκομμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα επιτέθηκε απρόκλητα και στην κινητοποίηση εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δικαιολογημένα αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη», αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «για την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση ομοσπονδιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Το ΚΚΕ «καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, με βάση και τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Για το ζήτημα πραγματοποίησε παρέμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, «καταγγέλλοντας την επίθεση και απαιτώντας την απόσυρση των ΜΑΤ από τη συγκέντρωση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This