Απομακρύνθηκαν οι διασώστες εξαιτίας του θερμικού φορτίου – Σταματούν προς το παρόν οι έρευνες στο «Euroferry Olympia»

«Βράζουν» οι λαμαρίνες του πλοίου - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Must Read

Μετά την επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή δύο αντρών της ΕΜΑΚ οι οποίοι κατάφεραν με ειδικό εξοπλισμό να προσεγγίσουν το κατάστρωμα του «Euroferry Olympia» το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας, οι δύο οδηγοί που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Πρόκειται για έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο οι οποίοι μετά από επικοινωνία με τους διασώστες, προσέγγισαν το κατάστρωμα και τελικά απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο Super Puma και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Οι δύο αλλοδαποί θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκειμένου να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες και να υποβληθούν σε εξετάσεις. Ο Βούλγαρος φέρεται να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο Τούρκος είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνθηκαν οι τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι προσέγγισαν το πλοίο καθώς οι καπνοί ήταν έντονοι και το θερμικό φορτίο πολύ υψηλό με αποτέλεσμα να διατρέχουν και οι ίδιοι κίνδυνο. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύσκεψη του κλιμακίου της πυροσβεστικής προκειμένου να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα. Η επιχείρηση έρευνας για τους αγνοούμενους στον χώρο του πλοίου σταματά προς το παρόν και αν δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη θα συνεχιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ταυτόχρονα πλοία τα οποία βρίσκονται στο σημείο θα συνεχίσουν την κατάσβεση.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ακόμα τρία άτομα στο πλοίο οι οποίοι φέρεται να είναι Βούλγαροι και έχουν εγκλωβιστεί σε συγκεκριμένο σημείο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν οι διασώστες.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο που απεγκλωβίστηκαν ήταν ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους, ωστόσο ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν έχουν εντοπιστεί υπάρχουν και τρεις Έλληνες. H ανακοίνωση της εταιρείας Grimaldi αναφέρει ότι υπάρχουν 14 αγνοούμενοι και ότι έχουν διασωθεί πέντε άτομα, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι υπεύθυνοι δεν έχουν επικοινωνήσει με το υπ. Ναυτιλίας και υπάρχει σύγχυση στις πληροφορίες. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 239 άτομα, εκ των οποίων τα 51 ανήκουν στο πλήρωμα, 153 φορτηγά και 25 Ι.Χ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 278 άνθρωποι και ακόμα ένα άτομο που δεν υπήρχε στη λίστα που παρέδωσε ο καπετάνιος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι παράτυπος μετανάστης. Δεν αποκλείεται εκτός από αυτόν να είχαν μπει και άλλοι παράνομα στο πλοίο.

Δείτε βίντεο της ΕΡΤ από την επιχείρηση διάσωσης των 2 ατόμων:

Στο νοσοκομείο δέκα επιβάτες

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Κέρκυρας αναφέρει ότι δέκα επιβάτες διακομίστηκαν στα επείγοντα και τους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες: «Οι έξι από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας. Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας. Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ νούμερο τρία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi η φωτιά ξέσπασε στο στο γκαράζ νούμερο τρία, ενώ τονίζει ότι το πλήρωμα και ο και ο κυβερνήτης κινητοποιήθηκαν άμεσα και αφού ενημέρωσαν τις αρχές ανακοίνωσαν στους επιβάτες ότι θα εγκαταλείψουν το πλοίο. Ήταν περίπου 4.30 τα ξημερώματα όταν στο πλοίο σήμανε ο συναγερμός και το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες ότι ξεκινάει άμεσα η διαδικασία εκκένωσης. Βοήθησαν τους επιβάτες να μπουν σε σωσίβιες λέμβους και αμέσως ενημέρωσαν το λιμενικό και τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν για βοήθεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This