Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε αγνοούμενος μέσα στην πρύμνη του πλοίου

Αχτίδες αισιοδοξίας για τους αγνοούμενους

Must Read

Καρπούς αποδίδουν οι έρευνες από τους άνδρες της ΕΜΑΚ στο φλεγόμενο πλοίο, καθώς εντοπίστηκε ένα άτομο μέσα στην πρύμνη του Euroferry Olympia.

Τα πρώτα στοιχεία  δείχνουν πως είναι είναι καλά στην υγεία του και έχουν επικοινωνήσει μαζί του οι διάσωστες. Ήδη από προχθές μέλη της ΕΜΑΚ κατάφεραν να διασώσουν από το φλεγόμενο πλοίο άλλα δύο άτομα, έναν Βούλγαρο και έναν άνδρα αφγανικής καταγωγής.

Ο άνδρας διακρίνεται να κατεβαίνει με σκάλα από το φλεγόμενο πλοίο για να επιβιβαστεί σε άλλο πλωτό μέσο όπου τον περιμένουν διασώστες για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

«Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο επιβάτης αναμένεται να δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

«Ευτυχώς ζω»

«Ευτυχώς ζω» ήταν τα πρώτα λόγια του ανθρώπου που εντοπίστηκε σήμερα στην πρύμνη του πλοίου Euroferry olympia.

Από την ταυτοποίηση προέκυψε πως πρόκειται για λευκορώσο και θα δώσει σημαντικές πληροφορίες στους διασώστες, ενώ σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ήδη τους περιέγραψε τον τρόπο που σώθηκε: «Ήμουν στο κάτω κάτω deck κι έτσι σώθηκα. Δεν είδα άλλον ζωντανό, απλά άκουσα φωνές».

Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Μέχρι την τελευταία διάσωση σήμερα αγνοούνταν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις Έλληνες. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι 11.

Οι προσπάθειες στους 2.000 βαθμούς Κελσίου

Το υψηλό θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου, σε συνάρτηση με την εκπομπή επικίνδυνων αερίων δυσχεραίνει το έργο τους. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, Γιώργος Μήτσης, οι θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο Euroferry Olympia ξεπερνούν τους 2.000 βαθμούς.

EUROKINISSI

Στο μεταξύ, το Euroferry Olympia βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου μισό μίλι από τις ακτές σε ασφαλή όρμο, όμως έχει πάρει ήδη κλίση και προβληματίζει ο καιρός που έχει «αγριέψει».

Διαβάστε ακόμη: Euroferry Olympia: Οι θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ξεπερνούν τους 2.000 βαθμούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This