Χουσιάδας για τον κίνδυνο νέου πυρηνικού ατυχήματος στην Ευρώπη: Η Ελλάδα έχει έτοιμο σχέδιο έκτακτης ανάγκης

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση αχαρτογράφητων νερών» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, αναφορικά με την «κατάληψη» του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια από τους Ρώσους

Must Read

Για τον κίνδυνο πυρηνικής απειλής και για το σχέδιο της Ελλάδας σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Χρήστος Χουσιάδας, τονίζοντας πως αναφορικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Ζαπορίζια «βρισκόμαστε σε κατάσταση αχαρτογράφητων νερών».

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για το πόσο ανησύχησαν τους ειδικούς οι χθεσινές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, που βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των Ρώσων, ο κ. Χουσιάδας ανέφερε: «Οπωσδήποτε ανησυχήσαμε, και όχι μόνο εμείς, παρόλο που είμαστε σε μια απόσταση ασφαλείας. Ανησύχησε και ολόκληρη η Ευρώπη, η Ομάδα Ρυθμιστών Πυρηνικής Ασφάλειας της Ε.Ε. και ο Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι αναμενόμενο. Βρισκόμαστε σε κατάσταση αχαρτογράφητων νερών και όλοι θέλουμε να ελπίζουμε ότι δε θα συμβούν τα χειρότερα».

Σε ερώτηση αναφορικά με το εάν υπάρχει προληπτικό σχέδιο στη χώρα μας για να αποφύγουμε τα χειρότερα, ο κ. Χουσιάδας τον διαβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, το οποίο, μάλιστα, είναι πρόσφατο, επίκαιρο και επιστημονικά άρτιο. Το εν λόγω σχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και είναι στη φάση της τελικής έγκρισης.

Όπως επίσης ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, το σχέδιο είναι διαθέσιμο και στο site της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής ενέργειας.

  • Δείτε τι δήλωσε ο κ. Χουσιάδας:

https://youtu.be/GhV7e3HuunQ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This