ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ενισχύονται οι φόβοι για νέο πυρηνικό «ατύχημα» στην Ευρώπη

Must Read

Σε λίγη ώρα από τώρα αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών, με αφορμή τη σημερινή επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Την έκτακτη σύγκλησή του ΣΑ του ΟΗΕ ζήτησαν διπλωμάτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Αλβανία, με την κατάληψη του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης από τους Ρώσους να ενισχύει τους φόβους για την έλλειψη πρόσβασης στις μετρήσεις της ραδιενέργειας και για τις πιθανότητες πυρηνικού ατυχήματος. Σύμφωνα, πάντως, με δηλώσεις των ειδικών, δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσοι ραδιολογικοί κίνδυνοι.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών Αρχών, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών στη νοτιοανατολική Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, βομβαρδίζοντας και πυρπολώντας παρακείμενο στις κεντρικές εγκαταστάσεις κτίριο.

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία συμφώνησαν οι G7

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, οι υπουργοί Εξωτερικών των G7, των πιο προηγμένων, δηλαδή, οικονομιών του πλανήτη, συμφώνησαν να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία, εάν η Μόσχα δεν σταματήσει να επιτίθεται στην Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών, Γιοσιμάσα Χαγιάσι. «Καλέσαμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την επίθεσή της στην Ουκρανία, η οποία έχει βλάψει ακόμη και απλούς πολίτες, και να αποσύρει τις δυνάμεις της», δήλωσε αρχικά ο Χαγιάσι στους δημοσιογράφους.

«Συμφωνήσαμε, ως G7, να επιβάλουμε πρόσθετες, αυστηρές κυρώσεις, εάν η Ρωσία δεν σταματήσει την επίθεσή της», συμπλήρωσε ο Ιάπωνας υπουργό Εξωτερικών, που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη σημερινή συνεδρίαση της G7 που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This