Αναζητώντας τον δολοφόνο της Δήμητρας Ζήρδα στο σκοτεινό ρυάκι της ανατριχίλας

«Αυτό που θέλω είναι να βρεθεί ο ένοχος για να αναπαυτεί η ψυχούλα της αδελφής μου!» λέει ο αδερφός της

Must Read

Την επιθυμία του να βρεθεί και να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ο δολοφόνος της αδελφής του Δήμητρας, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε ρυάκι στην περιοχή Γαλάζια Νερά στη Δράμα στις 15 Ιουνίου του 2019, εξέφρασε ο Γιώργος Ζήρδας λίγες ημέρες μετά τον χαρακτηρισμό του θανάτου της 57χρονης μητέρας ανθρωποκτονία και την έναρξη της κύριας ανάκρισης!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η Δήμητρα Ζήρδα, η οποία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα μετά τον χαμό της μητέρας της το 2010, είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο χωριό Φωτολίβος της Δράμας στις 6 Ιουνίου του 2019. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύζυγός της, είχαν πέσει μαζί για ύπνο, αλλά όταν εκείνος ξύπνησε μέσα στη νύχτα για να πιει νερό, διαπίστωσε ότι η 57χρονη έλειπε.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του γιου της Τάσου, που ήρθε από τη Γερμανία για να την εντοπίσει με τη βοήθεια συγχωριανών του και σωστικών συνεργείων, οδήγησαν στην ανακάλυψη της σορού της στις όχθες ρυακιού στον ποταμό Αγγίτη.

Το σημείο στις όχθες του ποταμού Αγγίτη όπου βρέθηκε νεκρή η 57χρονη

Την περασμένη Παρασκευή ο Γιώργος Ζήρδας εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Δράμας συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Κωνσταντίνο Χατζηιωάννου και προσκόμισαν νέα συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατος της 57χρονης δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια: «Αυτό που θέλω είναι να βρεθεί ο ένοχος για να αναπαυτεί η ψυχούλα της αδελφής μου!» δήλωσε στην «Espresso» ο Γιώργος Ζήρδας, λίγη ώρα αφότου βγήκε από το ανακριτικό γραφείο. Παράλληλα, τόνισε πως ήταν από την πρώτη στιγμή πεπεισμένος ότι η αδελφή του δολοφονήθηκε:

«Ημουν εξαρχής σίγουρος ότι η Δήμητρα δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε. Η αδελφή μου είχε πέσει επανειλημμένα θύμα βίας, έφτασαν να της σπάσουν τα δόντια… Γι’ αυτό τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς είχαμε νιώσει απογοήτευση όταν μάθαμε ότι η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ξαφνικά» κατέληξε ο κ. Ζήρδας, ο οποίος έχει καταθέσει δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της Δήμητρας Ζήρδα είναι καταιγιστικές, καθώς άρχισαν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης- θρίλερ.

Η αρχή σε μία σειρά από δικαστικές ενέργειες έγινε όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας έβγαλε από το «ψυγείο» τη δικογραφία, μετά την προσωπική έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα δεν έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της, αλλά έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Κατόπιν ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση in rem και πλέον διενεργείται κύρια ανάκριση.

H Δήμητρα με τον γιο της Τάσο

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας έχει κινήσει ποινική δίωξη και πλέον η υπόθεση όχι μόνο έχει βγει από το αρχείο, αλλά έχει διαταχτεί και η διενέργεια κύριας ανάκρισης για ανθρωποκτονία. Ευελπιστούμε ότι, εφόσον κάναμε κι εμείς ό,τι μπορούσαμε ανθρωπίνως -βρήκαμε τους μάρτυρες, γνωματεύσεις ιατροδικαστών και όλα τα νέα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο θάνατος της αδικοχαμένης Δήμητρας Ζήρδα οφείλεται σε δολοφονική ενέργεια-, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες, θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και θα διενεργηθούν όλες οι ενέργειες, για να καταδειχθεί ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και να παραπεμφθούν οι ένοχοι στην τακτική Δικαιοσύνη, που είναι και η μόνη αρμόδια να τους κρίνει» δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τις δέουσες ανακριτικές ενέργειες και με τη συμπαράσταση της οικογένειας και όλων των μαρτύρων θα προσωποποιηθεί η δίωξη».

Ο ιδιωτικός ερευνητής που κατάφερε να αποδείξει ότι η 57χρονη είχε στραγγαλιστεί

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκε τις τελευταίες εξελίξεις ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν, ο οποίος έχει δημιουργήσει στο ΥouTube το πρώτο ελληνικό κανάλι που αναζητεί λύσεις σε «σκοτεινές» υποθέσεις εξαφάνισης ή μυστηριώδεις δολοφονίες που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Και αυτό γιατί, χάρη στη δική του έρευνα, αλλά και μιας πλειάδας ειδικών, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστές και ο απόστρατος ταξίαρχος Θανάσης Κατερινόπουλος, κατάφερε να αποδείξει ότι η Δήμητρα Ζήρδα στραγγαλίστηκε προτού εγκαταλειφθεί νεκρή στο ρυάκι.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Αρχικά για το ότι η υπόθεση βγήκε από το αρχείο με τη μέθοδο του κατεπείγοντος. Ο εισαγγελέας πείστηκε από τις εύλογες αμφιβολίες που ανέδειξα μέσα από την έκθεσή μου και με το γεγονός ότι παραδόθηκαν πολύ σημαντικά στοιχεία και γνωματεύσεις των ιατροδικαστών, που τεκμηριώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρωποκτονία… Πλέον οι Αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως τέτοια κι αυτό για μένα είναι πολύ σημαντική εξέλιξη» τόνισε ο Χάρης Βεραμόν, προσθέτοντας ότι οι έρευνες δεν σταματούν εδώ.

«Η έρευνα συνεχίζεται, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε προχωρήσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό και έχουμε συγκεντρώσει ένα πολύ καλό υλικό από στοιχεία και ευρήματα. Επίσης, το σημαντικό είναι ότι, μετά την προβολή των δύο επεισοδίων που κάναμε στην εκπομπή μου “Ιχνη στο σκοτάδι”, βρέθηκαν μάρτυρες και άνθρωποι που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και μας τα κατέθεσαν. Οπότε, όλα αυτά συγκεντρωτικά έχουν δοθεί στην Εισαγγελία και περιμένουμε να αξιολογηθούν συμπληρωματικά» κατέληξε ο ιδιωτικός ερευνητής, ευχαριστώντας τον Γιώργο Ζήρδα «που αγωνίζεται για την αδελφή του και πλέον έχει σηκώσει ανάστημα και δεν φοβάται», όπως τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This