Έξωση από την εστία του Πανεπιστημίου Πάτρας στους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα έτη σπουδών τους

Must Read

Τα δωμάτια τους θα πρέπει να αδειάσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, που έχουν ξεπεράσει τα προκαθορισμένα έτη σπουδών, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Πρυτανείας, προκειμένου οι εστίες να δοθούν σε πρωτοετείς. Όπως διαμηνύουν οι πρυτανικές αρχές, η κίνηση αυτή προβλέπεται από τους κανόνες του ιδρύματος και υπάρχουν σχετικές προβλέψεις οι οποίες θα ενεργοποιηθούν.

Ωστόσο, ο κίνδυνος να χάσουν το δικαίωμα στέγασης, προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση της «έξωσης». Οι φοιτητές τονίζουν ότι όλοι όσοι μένουν στις εστίες έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν, τα οποία εντάθηκαν εν μέσω της πανδημίας και για αυτό δεν μπορούν να ολοκληρώσουν άμεσα τις σπουδές τους. Στο πλαίσιο αυτό εξηγούν ότι αναγκάζονται να εργάζονται για να ζήσουν καθώς οι οικογένειες τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους στηρίξουν οικονομικά ώστε να αφοσιωθούν στις σπουδές τους.

Πρόβλημα με την στέγαση των φοιτητών

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει ξανά το πρόβλημα που υπάρχει με τη στέγη σε όλα τα πανεπιστήμια καθώς οι εστίες δεν επαρκούν ώστε να έχουν κρεβάτι όλοι οι φοιτητές που πληρούν τα σχετικά κριτήρια και τα οποία εστιάζονται κυρίως στα χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα των οικογενειών τους.

Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας το πρόβλημα είναι παλιό καθώς η εστία διαθέτει μόνο 700 κρεβάτια και κάθε χρόνο νοικιάζονται και περίπου 150 δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης. Κάθε νέα ακαδημαϊκή χρονιά γίνονται περί τις 400 νέες αιτήσεις από φοιτητές που πληρούν τις προδιαγραφές για να καλυφθούν τελικά οι μισοί. Το 90% των νέων θέσεων κάθε χρόνο καλύπτεται από τους πρωτοετείς και το υπόλοιπο από φοιτητές άλλων ετών.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου καταγγέλουν ότι η εστία που αποτελούσε υπόδειγμα κάποτε, σήμερα εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης καθώς τα κτήρια δεν έχουν συντηρηθεί ενώ πολλές φορές δεν έχουν έστω ζεστό νερό.

Ο σεισμός του 2008 είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε κάποια κτήρια τα οποία δεν αποκαταστάθηκαν και έτσι επιλέχτηκε η λύση της ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία. Και αυτή η κίνηση όμως δεν κάλυψε το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών στην πόλη της Πάτρας αφού πολλές φορές κατά το παρελθόν δεν πληρώνονταν ούτε και οι ξενοδόχοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This