Euroferry Olympia: Ενέργειες για τη διευκόλυνση του εντοπισμού των τριών τελευταίων αγνοουμένων

Ακόμη επιμένουν μικροεστίες φωτιάς στο εσωτερικό του πλοίου

Must Read

Τρεις παραμένουν οι αγνοούμενοι του «Euroferry Olympia», με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να συνεχίζονται, σχεδόν 20 ημέρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου, από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία, τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φλεβάρη.

Κι ενώ για μια ακόμη ημέρα οι έρευνες των διασωστών δεν έφεραν αποτελέσματα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση όλων των μικροεστιών φωτιάς και την απομάκρυνση των φορτηγών και των οχημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου, που παραμένει ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες ώρες 14 φορτηγά οχήματα, τα οποία, πριν οδηγηθούν σε συγκεκριμένη εγκατάσταση συσκευασίας αποβλήτων, ελέγχονται εξονυχιστικά από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικό πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η εισαγγελία Κέρκυρας και Μεσολογγίου. Επίσης τα συνεργείο ναυαγιαίρεσης της MEGATUGS SALVAGE & TOWAGE έχει προχωρήσει σε απάντληση τουλάχιστον 600 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του, ενώ ρίψεις νερού γίνονται εξωτερικά για τη μείωση του θερμικού φορτίου.

Απάντληση περίπου 700 τόνων καυσίμων

Όταν θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων φορτηγών και των οχημάτων από το εσωτερικό του πλοίου, αναμένεται να γίνει και η απάντληση των περίπου 700 τόνων καυσίμων του πλοίου. Σημειώνεται ότι από τη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, έχασαν τη ζωή τους 8 άτομα, με τους διασωθέντες να φτάνουν τους 281.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This