Το αναισθητικό «κεταμίνη» ανιχνεύθηκε στο κορμάκι της Τζωρτζίνας – Δεν το χορήγησαν οι γιατροί

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» - Μπορεί να την προμηθευτεί όποιος θέλει από κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες

Must Read

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση του αιφνίδιου της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι επιστήμονες του Τμήματος Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φέρεται ότι έχουν εντοπίσει το «ύποπτο» φάρμακο το οποίο πιθανόν ευθύνεται για τον θάνατο της 9χρονης.

Παράλληλα στο σώμα του παιδιού ανιχνεύθηκε σε υψηλά επίπεδα η τροπονίνη που βρίσκεται στο μυοκάρδιο και ενώ έπρεπε να ήταν στον οργανισμό του παιδιού έως 15, εμφανίζεται στο 418.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News η ουσία που έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες είναι το αναισθητικό κεταμίνη. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο φάρμακο ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία αλλά και ως δυνατό αντικαταθλιπτικό. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. «Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», σχολίασε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Πισπιρίγκου Δασκαλάκης

Οι γιατροί αναφέρουν πως η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα. Επιπλέον, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων και δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες. Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τους γιατρούς. Μάλιστα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα, με τους ίδιους να απαντούν ότι αυτό δεν έγινε ποτέ.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα βρέθηκε κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ενώ ερευνάται εάν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο στο παιδί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This