Παράδειγμα προς μίμηση! 28χρονος τυφλός τελείωσε το δημοτικό σχολείο στην Πάτρα

Must Read

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο 28χρονος Μπάμπης Κούτρας από την Πάτρα, ο οποίος, αν και τυφλός, κατάφερε με τη σιδερένια θέλησή του και το απίστευτο πείσμα που τον διακρίνει να τελειώσει το δημοτικό σχολείο.

Το κατόρθωμα του νεαρού Πατρινού, που δεν άφησε την αναπηρία του να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του, έκανε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook η Μαριάννα Μπαρτζακλή, διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας στο οποίο φοιτούσε ο 28χρονος.

«Σήμερα ο Μπάμπης Κούτρας ήρθε να παραλάβει τον τίτλο σπουδών μετά την επιτυχία του στις απολυτήριες εξετάσεις! Ο Χαράλαμπος έσπασε τα στερεότυπα καταγωγής, τα στερεότυπα ηλικίας, τα στερεότυπα αναπηρίας (είναι τυφλός). Η θέλησή του και το γινάτι του θα είναι εφόδια να κατακτήσει ό,τι επιθυμεί» έγραψε η κυρία Μπαρτζακλή.

Η ανάρτηση συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία στην οποία η διευθύντρια στέκεται περήφανη δίπλα στον Μπάμπη Κούτρα, κρατώντας στα χέρια της το πολυπόθητο απολυτήριο και έγραψε: «Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Γαλανοπούλου Κωνσταντίνα και την κυρία Μπασιούκα που του μαθαίνουν γραφή braille και που τον συνόδευσαν. Τη συνάδελφο Μαρία Κρητικού που τον εξέτασε γιατί ήξερε γραφή braille, τον διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σταυρογιαννόπουλο Αναστάσιο που συντόνισε και διασφάλισε την όλη διαδικασία. Γιατί, όταν υπάρχει θέληση από όλους μας, γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα».

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ήταν διθυραμβικά, με τους χρήστες του facebook να εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους προς τον Μπάμπη και όσους τον βοήθησαν. Ο νεαρός έχει βάλει ακόμα πιο υψηλούς στόχους, σκοπεύοντας να παρακολουθήσει μαθήματα στο νυχτερινό γυμνάσιο ώστε να μπορέσει να πάρει και από εκεί απολυτήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This