Άρση όλων των μέτρων αλλά ο Πλεύρης επιμένει να… τιμωρεί τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή έληξε το πιστοποιητικό τους, θα είναι οι μοναδικοί που θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν rapid test

Must Read

Ενόψει τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει άρση όλων των περιοριστικών μέτρων, την ώρα μάλιστα που η χώρα μας εξακολουθεί να διατηρεί αρνητική πρωτιά στα επίπεδα της θνητότητας. 

Έχοντας ξεπεράσει τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών της δυτικής Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών, η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατομμύρια τουρίστες, χωρίς επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ωστόσο η τιμωρητική διάθεση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προς τους πολίτες που θεωρούνται ανεμβολίαστοι, παραμένει «λάβρα». Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο ίδιος το πρωί της Δευτέρας, από την 1η/5 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, καταργούνται τα self test των μαθητών στα σχολεία, καταργείται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 και επανέρχεται η λειτουργία των χώρων στο 100%. Από την 1η/6 μάλιστα θα καταργηθεί και η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. 

Εκείνοι ωστόσο που θα συνεχίσουν να βάζουν το χέρι τους στην τσέπη και θα εξακολουθήσουν να ελέγχονται για Covid-19, θα είναι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, ανάμεσά τους και όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου (με το πιστοποιητικό τους να έχει λήξει) αλλά και όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Εκείνοι λοιπόν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα, προκειμένου να εισέλθουν στους χώρους εργασίας τους.

Για παράδειγμα, ένας πωλητής σε κατάστημα, ο οποίος δεν έχει κάνει τρίτη δόση και το πιστοποιητικό του έχει λήξει, θα ελέγχεται τακτικά προκειμένου να εξυπηρετήσει χιλιάδες πελάτες -και τουρίστες- οι οποίοι θα εισέλθουν στο κατάστημα χωρίς μέτρα και πιστοποιητικά. 

Σε αυτό το σημείο και μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας, θα ήταν γραφικό να σχολιάσουμε τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την αυξημένη μετάδοση του ιού και τις επαναλοιμώξεις στους εμβολιασμένους.

Αν δεν είναι λοιπόν αυτό τιμωρία, τότε τι είναι;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This