«Μία ακόμα θυσία στους Θεούς του Τουρισμού», η άρση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης

Must Read

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τον «οδικό χάρτη» άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού που οδηγεί στην επιστροφή στην (τουριστική) κανονικότητα, προκάλεσε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΜέΡΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους και στάθηκαν στο ότι όλα γίνονται λόγω τουριστικής σαιζόν.

«Ευθεία ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη»

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ μιλά για «ευθεία ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη» και επαναφορά των «γνωστών πρωτοκόλλων του τουρισμού, τις συνέπειες των οποίων ο λαός πλήρωσε ακριβά τις προηγούμενες χρονιές», ενώ κάνει λόγο και για το «τερατούργημα» του νέου ΕΣΥ.

Αναλυτικά:

«Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με τα μέτρα αποκλιμάκωσης για την πανδημία COVID-19 “σφυρίζουν και οριστικά τη λήξη της” και αποτελούν ευθεία ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη. Την ίδια ώρα επαναφέρει τα γνωστά πρωτόκολλα του τουρισμού, τις συνέπειες των οποίων ο λαός πλήρωσε ακριβά τις προηγούμενες χρονιές. Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αφιερώσει όλη της την ενέργεια στο τερατούργημα του “νέου ΕΣΥ”, που μέρος του έδωσε στη διαβούλευση και ήδη συναντά την αντίδραση της πλειοψηφίας υγειονομικών και ασθενών».

«Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι ένα Τέρας του Φρανκενστάιν»

Γλαφυρή όπως πάντα, ήταν η δήλωση του ΜέΡΑ25 για τις ανακοινώσεις Πλεύρη. Αφού αναρωτήθηκε με ποια στοιχεία αίρονται τα μέτρα, έχοντας αναφέρει πως μετράμε περίπου 50 θανάτους ημερησίως και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με πέρυσι, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν υπακούει σε καμία υγειονομική λογική».

Αναλυτικά:

«Πενήντα θάνατοι τη μέρα, μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την περσινή χρονιά. Αυτή είναι η τρέχουσα πραγματικότητα του covid19, επικοινωνιακά κρυμμένη κάτω από ένα ειδησεογραφικό χαλί που όσο τρομολαγνικά τη διακινούσε, τόσο εκκωφαντικά την αποσιωπά. Ποιο είναι λοιπόν το στοιχείο που ώθησε τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη να ανακοινώσει την «επιστροφή στην κανονικότητα» και την άρση των μέτρων; Φοβούμαστε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα θυσία στους Θεούς του Τουρισμού, μήπως ελεήσουν με ψίχουλα μια οικονομία που έχει φτάσει στο κόκκινο εξ αιτίας της βασικής κυβερνητικής απόφασης να μην αφήσει κανένα μεγάλο συμφέρον παραπονεμένο. Για ακόμα μια φορά λοιπόν, εφαρμόζουν την ίδια συνταγή που τόσες ζωές συμπολιτών μας στοίχισε ήδη: άνοιγμα χωρίς λογική, που μαθηματικά θα το ακολουθήσει μάντρωμα χωρίς λογική όταν η τουριστική περίοδος θα έχει επίσημα λήξει. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπακούει σε καμία υγειονομική λογική. Είναι ένα Τέρας του Φρανκενστάιν φτιαγμένο από κομμάτια τυχοδιωκτισμού, οπορτουνισμού και εξυπηρέτησης συμφερόντων».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This