Έκτακτη ανακοίνωση από το Ωνάσειο για την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Must Read

Αναστάτωση προκάλεσε η αποκάλυψη του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κεταμίνη όταν εκείνη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Μάλιστα, ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη μαρτυρία μιας νοσοκόμας η οποία όπως είπε, τον κάλεσε και του επιβεβαίωσε ότι είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία στο παιδί και ότι η ίδια θα καταθέσει στην ανακρίτρια.  Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό συνέβη 7 μήνες πριν από τον θάνατο του παιδιού, ωστόσο, όπως δήλωσε το γεγονός αυτό «δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ».

Η ανακοίνωση του Ωνασείου

Άμεση ήταν η απάντηση από την διοίκηση του Ωνασείου με ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This