Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία για τα νεκρά παιδιά – Τι ψάχνουν οι Αρχές από το ματωμένο πανάκι της Ίριδας

Όλες οι έρευνες επικεντρώνονται στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών - Ποια «κλειδιά» θα ανοίξουν την υπόθεση

Must Read

Το κουβάρι των ύποπτων, τριών θανάτων των παιδιών από την Πάτρα προσπαθεί να ξεδιπλώσει η Αστυνομία μαζί με τους επιστήμονες που δεν σταματούν να μελετούν κάθε πιθανό εύρημα που μπορεί να διαλευκάνει το μυστήριο της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο το πανάκι του μωρού

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της μικρής Ίριδας, και μπορεί να αποτελέσει τη λύση στις έρευνες. Οι Αρχές αναζητούν εάν υπήρξε εμποτισμένη κάποια ουσία που μπορεί να οδήγησε στον θάνατο του βρέφους. Οι έρευνες πλέον αφορούν σε ίχνη τοξικής ουσίας, αλλά και άλλα ευρήματα που μπορεί να αναδεικνύουν ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Από τα δείγματα ιστών του άτυχου παιδιού, θα πραγματοποιηθούν νέες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, αντίστοιχες με αυτές της Μαλένας.

Την ίδια ώρα, εργαστηριακή επανεξέταση διενεργούν οι ειδικοί επιστήμονες στο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του 6 μηνών βρέφους, το οποίο παραδόθηκε στους αστυνομικούς από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, μία μέρα μετά τον θάνατό του παιδιού. Πάνω του υπήρχε οροαιματηρό υγρό, από εξαγγείωση. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό μπορεί να προέλθει είτε από το σκούπισμα των χειλιών, είτε από τους πνεύμονες και υποδηλώνει σε συνδυασμό με άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα, όπως το τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο, ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα το τραύμα στο στόμα, εξετάζεται αν δημιουργήθηκε συνέπεια βίαιου τρόπου εισχώρησης του πανιού, και έχει προέλθει από χέρι, δάκτυλα ή νύχια.

Στα πλαίσια των ερευνών κομβικής σημασίας θα είναι τόσο για την Ανακρίτρια, όσο και για τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, η κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή της Ίριδας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το συμπέρασμα της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης: «ο θάνατος επήλθε συνέπεια υποπλασίας-αγενεσίας ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς-πνευμονικού οιδήματος».

Τι συμβαίνει με την Μαλένα;

Με εξειδικευμένες ιστολογικές στο συκώτι και τα νεφρά της Μαλένας, αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις προσπαθούν οι επιστήμονες να δουν εάν υπήρξε τοξική ουσία που οδήγησε το άτυχο κοριτσάκι στον θάνατο. Τα συγκεκριμένα όργανα βρίσκονται ήδη στο παθολογοανατομικό εργαστήριο και έχει γίνει λήψη ιστών από διαφορετικές τομές προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Κατά το πρώτο στάδιο της νεκροψίας – νεκροτομής στην Μαλένα, είχε διαπιστωθεί μεταξύ άλλων εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι και ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα πρόκειται να επανεξεταστούν, καθώς συνήθως εμφανίζονται και σε περίπτωση που έχει χορηγηθεί τοξική ουσία ή δηλητήριο. Αν δηλαδή οι αλλοιώσεις που είχαν εντοπιστεί σε ήπαρ και νεφρά, προέρχονται από κάποια τοξική χρήση φαρμάκου, υπάρχει η τεχνολογία αναζήτησης η οποία έχει την δυνατότητα εντοπισμού της ουσίας που μπορεί χορηγήθηκε από εξωγενή παράγοντα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ογκολόγος της Μαλένας αμφισβητεί την αιτία θανάτου – Αιχμές κατά της ιατροδικαστού Τσάκωνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This