Η ογκολόγος της Μαλένας αμφισβητεί την αιτία θανάτου – Αιχμές κατά της ιατροδικαστού Τσάκωνα

 «Δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια η αιτία θανάτου»

Must Read

Σε απόλυτη διαφωνία με την ιατροδικαστική έκθεση της Χριστίνας Τσάκωνα για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, του πρώτου παιδιού του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου που έφυγε από τη ζωή, έρχεται η δήλωση της διευθύντριας του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», που ήταν και η ογκολόγος του κοριτσιού.

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της διερεύνησης της υπόθεσης, η γιατρός δήλωσε κατηγορηματικά πως η αιτία θανάτου της Μαλένας «δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια», όπως αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η κ.Τσάκωνα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η ογκολόγος, δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο ήπαρ του παιδιού, ενώ 24 ώρες πριν πεθάνει είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος, ο οποίος δεν έδειξε κάτι μη φυσιολογικό.

Η γιατρός λέει πως μέχρι την τελευταία στιγμή, η μικρή είχε «άρτια κλινική εικόνα» και αναρωτιέται: «Πώς γίνεται τότε να μιλάμε για ηπατική ανεπάρκεια;» μια σαφή αιχμή για την ιατροδικαστή, χωρίς πάντως να την κατονομάσει.

Σε ερώτηση για το αν οι χημειοθεραπείες θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ηπατική ανεπάρκεια, η ογκολόγος απάντησε: «Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί ναι, να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία».

Περιγράφοντας τη Μαλένα, η γιατρός είπε: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της», ενώ περιγράφοντας τον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σχολίασε: «Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This