«Αδιευκρίνιστα αίτια», χωρίς καθαρή εικόνα – Τι αναφέρει η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης δεν συμπέρανε πως είναι ύποπτος ο θάνατος του παιδιού

Must Read

Τη δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019, του πρώτου παιδιού του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έφυγε από τη ζωή, έφερε στο φως το Star.

Την έκθεση συνέταξε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είχε διοριστεί από την Εισαγγελία Αθηνών για να διερευνήσει τυχόν ιατρικά λάθη, μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη των δύο γονέων.

Ο διορισμός του έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού, στις 5/03/2021 χωρίς κανένας να ξέρει να απαντήσει το γιατί αυτή η τεράστια καθυστέρηση, ενώ η έκθεση από τον ιατροδικαστή παραδόθηκε στις 14/04/2021. Οι γονείς είχαν καταθέσει τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας ποινική δίωξη, από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Αυτή η έκθεση δεν είναι τυχαία, γιατί σύμφωνα με τον πατέρα της Μαλένας, είναι η έκθεση που «του έριξε στάχτη στα μάτια» για το αν είναι ύποπτος ο θάνατος του παιδιού του ή όχι.

Όταν ξεκίνησε η έρευνα για τυχόν ιατρικά λάθη, στις 14 Απριλίου 2021, είχε πεθάνει και η Ίριδα, ενώ είχε γίνει και η πρώτη εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Star, ο κ.Τσαντίρης κάλεσε τον Μάνο Δασκαλάκη για να πάρει το ιστορικό κι εκεί του είπε πως είναι εν αναμονή του γονιδιακού ελέγχου από το Ωνάσειο.

Όπως αναφέρεται στο συμπέρασμα της έκθεσης του Σωτήρη Τσαντίρη για τον θάνατο της Μαλένας, τα αίτια είναι «αδιευκρίνιστα»:

«Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δεν διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια … Δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση».

Με την πραγματογνωμοσύνη να μην είναι ξεκάθαρη, αφού από τη μια αναφέρει πως τα αίτια του θανάτου είναι «αδιευκρίνιστα» και από την άλλη, δεν βρίσκει λάθος στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα, δεν υπήρξε καμία νύξη από τον κ.Τσαντίρη για υποψία έστω εγκληματικής ενέργειας, αν και ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια του θανάτου του παιδιού, τον οποίο τότε απέδωσε πιθανόν σε καρδιολογικό νόσημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This