Αποσύρθηκε η… μύτη του «NOOR1»

Ο Κανέλλος, που ξετρύπωσε τους 2,1 τόνους ηρωίνη στο ναρκόπλοιο, βγήκε σε σύνταξη έπειτα από 10 χρόνια στην υπηρεσία

Must Read

Βγήκε στη… σύνταξη το λαγωνικό της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που είχε ξετρυπώσει τους 2,1 τόνους ηρωίνη στο ναρκόπλοιο «Noor1»! Ο Κανέλλος, που είχε γίνει θρύλος στις επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών μαζί με τον δεύτερο σκύλο της Δίωξης, τον Gigolo, αποστρατεύτηκε με όλες τις τιμές που του αξίζουν.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Επί δέκα ολόκληρα χρόνια το καστανόμαυρο μαλινουά είχε καθοριστική συμβολή σε εκατοντάδες έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Πλέον, όμως, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, με το άσπρο μουσούδι του να αποκαλύπτει την ηλικία του.

«Λέμε “The nose… knows!” (σ.σ.: η μύτη ξέρει») Τα δικά μας τα σκυλιά εκπαιδεύονται για οσμές. Οι πρώτες εκπαιδεύσεις των σκύλων της υπηρεσίας, όπως ο Κανέλλος, ήταν στα πρότυπα της ενεργητικής ένδειξης. Ωστόσο, στην πορεία κρίθηκε ότι ήταν επικίνδυνο για το ζώο και για τον χειριστή, και επιλέχθηκε η εκπαίδευση στο πρότυπο των Ηνωμένων Εθνών, με παθητική ένδειξη. Μόλις ο σκύλος εντοπίσει αυτό που ψάχνει, θα σταματήσει και θα υποδείξει το σημείο για να ακολουθήσει η έρευνα» εξηγεί ο Γ.Δ., ανθυπασπιστής του Λιμενικού και προϊστάμενος Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο Κανέλλος και ο Gigolo, που επίσης έχει τεθεί σε διαδικασία αντικατάστασης, υπηρέτησαν από το 2012 και το 2014 αντίστοιχα στην Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. «Τέσσερις τόνοι κατεργασμένη κάνναβη, δύο τόνοι ηρωίνη, ενάμισης τόνος χασίς είναι εντυπωσιακές δουλειές που έφεραν σε πέρας. Μια μεγάλη επιχείρηση ήταν το “Noor 1”. Για τον κόσμο του σκύλου μεγάλη επιχείρηση ήταν και τα μόλις 0,8 γραμμάρια ναρκωτικών που βρήκε κρυμμένα σε μια… βρύση!» εξηγεί ο προϊστάμενος Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο Κανέλλος συμμετείχε μαζί με τον χειριστή του σε επιχείρηση έρευνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ο προϊστάμενος Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών έλαβε εγγράφως την αποστρατεία του. Πλέον, θα παρακολουθεί εκτός υπηρεσίας τα επιτεύγματα των «διαδόχων» του.

«Κάπως έτσι οι κύκλοι κλείνουν… Ηρθε η ώρα της ξεκούρασης. Ευχαριστώ πολύ, αγόρι μου, που ήσουν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια… Ευχαριστώ που με κράτησες δυνατό στις δύσκολες στιγμές, στα καλά και τα κακά που ήρθαν. Ζήσε τα επόμενα χρόνια σου καμαρώνοντας για μένα και το δύσκολο έργο που η ζωή μάς φόρτωσε. Ησουν, είσαι και θα είσαι ο σταθμός μου…» ανέφερε συγκινημένος ο χειριστής του ανθυπασπιστής του Λιμενικού Γ.Δ., με αφορμή την ευδόκιμη ολοκλήρωση της θητείας του τετράποδου συνεργάτη του.

«Ο ιχνηλάτης σκύλος είναι ένα ζώο, αλλά είναι και η καθημερινότητά μας! Ξέρεις ότι είναι φυσική συνέχεια και υπάρχει αντικατάσταση του σκύλου. Υποσυνείδητα και μη γίνεται μια σύγκριση, γιατί από τη μία καθημερινότητα αλλάζεις σε άλλη με τον νέο σκύλο. Ομως, λόγω επαγγελματικής φύσης, θέλουμε ο νέος σκύλος να φτάσει και να ξεπεράσει τον προηγούμενο. Η απώλεια, όταν έχει επιχειρήσει οκτώ δέκα χρόνια, είναι δύσκολη» εξηγούν οι εκπαιδευτές συνοδοί του Λιμενικού.

Ο Κανέλλος με… μύρισε στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις Κ9 των Σωμάτων Ασφάλειας κι αν δεν ήξερα ότι υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών, θα πίστευα πως είναι ένας καλοζωισμένος οικόσιτος σκύλος με τόσο ενθουσιασμό για παιχνίδι, παρά την προχωρημένη ηλικία του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This