Μάσκες: Πού διατηρούνται και πού καταργούνται εντελώς

Τι θα γίνει στα σούπερ μάρκετ

Must Read

Λίγο έμεινε, και τα περιοριστικά μέτρα θα αποτελούν… σχεδόν παρελθόν για τη ζωή μας! Σε δεύτερο στάδιο καταργούνται και οι μάσκες, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούν έναν καθημερινό βραχνά στους πολίτες.

Άγνωστο τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και rapid test για ανεμβολίαστους στην εστίαση τελειώνουν την 1η Μαΐου, ωστόσο, η κατάργηση της μάσκας πάει για την 1η Ιουνίου. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, δεν θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα συνεχίσει να ισχύει στα σούπερ μάρκετ, ή στα κομμωτήρια, ή στα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με όσα έχει εισηγηθεί η Επιτροπή των ειδικών, σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια βρίσκονται πρώτα στη λίστα των εσωτερικών χώρων, όπου δεν αποκλείεται να πάψουν να είναι υποχρεωτικές αλλά να υπάρχει σύσταση. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους χώρους σίγουρα θα πρέπει να τις φορούν υποχρεωτικά!

Άρση των μέτρων σε δύο στάδια:

  • Την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και άλλους χώρους όπου είναι υποχρεωτικά εδώ και οκτώ μήνες
  • Την 1η Ιουνίου θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αυτό που δεν καταργείται ακόμα είναι το υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, προκειμένου να πάνε στην εργασία τους. Προς το παρόν, αντί για δύο τεστ, θα υποβάλλονται σε ένα την εβδομάδα, ενώ η ημέρα της εβδομάδας που θα πρέπει να το κάνουν αναμένεται επίσης να αποσαφηνιστεί στην ΚΥΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This