Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Ποιές περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Must Read

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, Δευτέρα 2 Μάιου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης, με εξαίρεση τα βόρεια, θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 1

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να αναμένονται στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο. Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Επισημαίνεται ότι λόγω των σχετικά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές στη Νότια Ελλάδα θα έχουν το χαρακτήρα λασποβροχών. Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης.

Πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 22, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 11 20, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 9 έως 17, στην Πελοπόννησο από 10 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 13 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στη Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα νοτιοδυτικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το πρωί. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχοπτώσεων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και το πρωί πρόσκαιρα από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This