«Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας»… Τι προκάλεσε τον θάνατο της 12χρονης Σωτηρίας;

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής - Το χρονικό της τραγωδίας

Must Read

Κανένας δεν  μπορεί να πιστέψει στην Αγυιά Πάτρας ότι η 12χρονη Σωτηρία, «η χαρά της ζωής», το «γελαστό και ευγενικό κορίτσι» που όλοι περιγράφουν, δεν ζει πια. Το βράδυ της Τετάρτης η μαθήτρια της έκτης δημοτικού έπεσε να κοιμηθεί και δεν ξύπνησε ποτέ…

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι το παιδί είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, ωστόσο αυτό καταρρίπτεται, αφού έγινε γνωστό πως ήταν υγιέστατη. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είπε πως σήμερα θα βγουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, τα οποία πιθανόν να δώσουν απαντήσεις:

«Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο. Παράλληλα βέβαια, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που θα τα έχουμε σήμερα».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η μητέρα της 12χρονης (ο πατέρας της απουσίαζε για δουλειά στη Ζάκυνθο) ξύπνησε λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης και αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, παρατηρώντας ότι η μοναχοκόρη της είχε ανήσυχο ύπνο. Άκουσε μάλιστα και έναν ρόγχο και όταν προσπάθησε να την ξυπνήσει διαπίστωσε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ (στις 03:50), το οποίο έχοντας μαζί τον γιατρό–διασώστη, Ιορδάνη Αμπατζίδη, έσπευσε εντός πενταλέπτου στο σπίτι της οδού Μόρνου, με περιγραφή του συμβάντος την «απώλεια αισθήσεων».

Οι διασώστες έκαναν απινίδωση τέσσερις φορές στη μικρή Σωτηρία, προσπαθώντας επί μια ώρα να την επαναφέρουν. Την διασωλήνωσαν, αφού δεν υπήρχε ανταπόκριση και τη μετέφεραν στο ΠΓΝΠ.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης περιέγραψε στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος» το τι συνέβη:

«Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 5 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 5.08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης. Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 6.25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της».

«Η μανούλα της ήταν συντετριμμένη και απαρηγόρητη»

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων ανέλαβε και το δύσκολο έργο να ενημερώσει τη μητέρα ότι η μοναχοκόρη της είχε πεθάνει:

«Η μανούλα της ήταν συντετριμμένη και απαρηγόρητη. Άμεσα έφτασε και ο πατέρας της από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκονταν. Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις η αιφνίδια απώλεια και μάλιστα ενός υγιέστατου παιδιού, που είναι και το μοναχοπαίδι σου. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια να τους παρηγορήσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς, να τους παράσχουμε όποια πιθανή βοήθεια έχουν ανάγκη».

Ακόμα και τα μέλη του προσωπικού στο νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους εκείνες τις τραγικές στιγμές…

Λίγο αργότερα, άνδρες της ασφάλειας Πατρών μετέβησαν στο νοσοκομείο και πήραν καταθέσεις για το συμβάν από το ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, αλλά και του πληρώματος ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο περιστατικό.

*φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This