Με εντολή της ηγεσίας μπήκε στον… πάγο η ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών!

Αχρείαστα κουρελόχαρτα οι διαπιστεύσεις

Must Read

Χρειάστηκε να περάσουν από… σαράντα κύματα και πολλές αναβολές οι κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο εκτός από τα πρόσωπα, άλλαξε τελικά προς το χειρότερο και η πολιτική ενημέρωσης των αστυνομικών συντακτών, που με εντολή της ηγεσίας μπήκανε στον… πάγο.

Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι επιτελείς άρχισε να διαφαίνεται η αλλαγή στην ενημέρωση και τη διευκόλυνση του ρεπορτάζ, κατ’ επέκταση. Οι κλήσεις των αστυνομικών συντακτών προς τους προϊσταμένους και τμηματάρχες των υπηρεσιών και των τεσσάρων υποδιευθύνσεων Ασφαλείας άρχισαν να μένουν αναπάντητες, κάτι που δεν συνέβαινε σε καμία περίπτωση πριν από τις κρίσεις, καθώς υπήρχε ανταπόκριση των αξιωματικών, οι οποίοι έδειχναν τη διάθεση να διευκολύνουν τους διαπιστευμένους συντάκτες στο έργο τους.

Αρχικά -και καλοπροαίρετα- η «απροθυμία» των νέων επιτελών να επικοινωνούν με τους αρμόδιους συντάκτες αποδόθηκε στις οργανωτικές αλλαγές και στα νέα δεδομένα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν. Ενδεχομένως κάποιοι να είχαν και μικρότερη εμπειρία επαφής με τους εκπροσώπους του Τύπου, οπότε τους αντιμετώπιζαν με δισταγμό.

Σύντομα όμως διαπιστώθηκε ότι η σιγή ασυρμάτου είχε επιβληθεί με σχετική εντολή του διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προς τους προϊσταμένους και τμηματάρχες των υπηρεσιών της Ασφάλειας και προς τις υποδιευθύνσεις της Αττικής, έτσι η ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών μπήκε «στον πάγο».

«Εντολή του διοικητή η ενημέρωση να γίνεται αποκλειστικά με τα δελτία Τύπου και σε επικοινωνία με τον ίδιο», είναι η τυπική απάντηση που δίνεται πλέον στους δημοσιογράφους. Άρα, τι νόημα έχει η διαπίστευση, αφού τα δελτία Τύπου «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. και είναι διαθέσιμα προ όλους;

Διαπίστευση

Η διαπίστευση που λαμβάνουν οι αστυνομικοί συντάκτες από ιδρύσεως του γραφείου Τύπου και ενημέρωσης των δημοσιογράφων και η οποία φέρει την υπογραφή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στην κάτοψη: «Οι αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους κατόχους των δελτίων διαπίστευσης, κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού τους έργου».

Προφανώς, το επίσημο έγγραφο που εκδίδει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης Ασφαλείας… Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, που η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί και δεν ξέρει να διαχειριστεί επικοινωνιακά την… επικοινωνία της!

Τα προβλήματα επικοινωνίας διαχρονικά χαρακτηρίζουν την Ελληνική Αστυνομία, η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να τα λύσει. Σε άλλα κράτη βέβαια η Αστυνομία ανακοινώνει απίστευτες λεπτομέρειες για υποθέσεις – για να θυμηθούμε και τους μουστακαλήδες σερίφηδες που στέκονται μπροστά στις κάμερες και ενημερώνουν τον Τύπο…

Για να μην ανατρέξουμε στη δεκαετία του ’90, όταν οι συλληφθέντες απαντούσαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τις ανακοινώσεις του διοικητή Ασφαλείας, αλλά και ανώτερους αξιωματικούς που ενημέρωναν από τον τόπο του εγκλήματος δημοσιογράφους. Σήμερα, παρά την ταχύτητα της πληροφορίας, φτάσαμε να αρκούμαστε στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, με ενημέρωση των διαπιστευμένων αστυνομικών συντακτών στην αίθουσα της Ασφάλειας Αττικής, όταν ήδη πλέον τα περισσότερα στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τελικά, το συμπέρασμα είναι ότι δεν ξέρουν να διαχειριστούν την επικοινωνία, γι’ αυτό αποφεύγουν την ενημέρωση, καλυπτόμενοι εκεί στη ΓΑΔΑ πίσω από απρόσωπες εντολές. Την ίδια ώρα όμως έτσι μετατρέπουν τις διαπιστεύσεις σε αχρείαστα κουρελόχαρτα, που πλέον δεν έχουν καμία θέση στο πορτοφόλι των αστυνομικών συντακτών.

Διαμαρτυρία

Η διαμαρτυρία των διαπιστευμένων αστυνομικών συντακτών εκφράστηκε και προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τον αστυνόμο Απόστολο Σκρέκα, αν και ο ίδιος είναι αναρμόδιος, καθότι χαμηλόβαθμος αξιωματικός και νέος σε καθήκοντα. Εξάλλου, και ο ίδιος οφείλει να συμμορφώνεται στις άνωθεν εντολές…

Να σημειωθεί ότι οι διαπιστευμένοι αστυνομικοί συντάκτες έχουν ζητήσει παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για τη στάση που έχει επιλέξει η νέα ηγεσία, καθώς μπαίνουν φραγμοί στο λειτούργημα που επιτελούν και στην άσκηση των καθηκόντων που απορρέουν από την εργασία τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This