Αντίο στον πρωτοπόρο, εμβληματικό, επιδραστικό «Vangelis» από τα διεθνή ΜΜΕ

«Η ιδιοφυΐα» - «Το παιδί θαύμα της μουσικής που συνέθεσε εμβληματικές παρτιτούρες»

Must Read

Στα πέρατα της οικουμένης έφθασε η δυσάρεστη είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis, όπως τον γράφουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, το έργο του οποίου αποτελεί τον ορισμό της επιβλητικότητας και του δέους.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Έλληνας συνθέτης πέθανε στο Παρίσι και την είδηση ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο που του εκπροσωπούσε: «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Έτσι μεταδόθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Παπαθανασίου:

Reuters: «Κάποτε ο Vangelis είπε ότι το μουσικό κομμάτι, που του χάρισε ένα Όσκαρ και ήταν στην κορυφή των charts για εβδομάδες, ήταν εν μέρει ένας φόρος τιμής στον πατέρα του, ο οποίος ήταν δεινός ερασιτέχνης δρομέας … Είναι απλώς ένα άλλο μουσικό κομμάτι, είπε σε μια συνέντευξή του».

Guardian: «Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Βαγγέλης, συνθέτης των σάουντρακ των Chariots of Fire και Blade Runner. Ο Έλληνας συνθέτης έφτασε στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ και κέρδισε ένα Όσκαρ με το θέμα των Chariots of Fire με πιάνο».

France 24: «Vangelis, το παιδί θαύμα της μουσικής που συνέθεσε εμβληματικές παρτιτούρες ταινιών – Ο συνθέτης των «Blade Runner» και «Chariots of Fire», Vangelis, ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής και μοναδικός Έλληνας που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

abcNews: «Ο Vangelis, ο Έλληνας συνθέτης των «Αρμάτων της Φωτιάς», πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών – Πέθανε ο Έλληνας ηλεκτρονικός συνθέτης που έγραψε το αξέχαστο βραβευμένο με Όσκαρ θέμα για το «Chariots of Fire» και μουσική για δεκάδες άλλες ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές».

Washington Post: «Ο Vangelis, βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης του θέματος «Chariots of Fire», πέθανε σε ηλικία 79 ετών – Επένδυσε μουσικά επίσης τις ταινίες «Blade Runner» και «Missing» και τη σειρά του Carl Sagan του PBS ‘Cosmos’».

Rolling Stone: «Ο Vangelis, βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης των «Chariots of Fire» και «Blade Runner», πέθανε στα 79 του – Ο επιδραστικός Έλληνας ηλεκτρονικός μουσικός συνίδρυσε επίσης το cult prog-rock συγκρότημα Aphrodite’s Child».

NBC News: «Ο Vangelis, βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης των «Chariots of Fire» και «Blade Runner», πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Ο Έλληνας ηλεκτρονικός μουσικός ήταν επίσης τρεις φορές υποψήφιος για Grammy στην κατηγορία new age άλμπουμ και για το δίσκο της χρονιάς για το “Chariots of Fire”».

The Hollywood Reporter: «Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Βαγγέλης, βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης του «Chariots of Fire» – Ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής και τρεις φορές υποψήφιος για Grammy εργάστηκε επίσης στα «Blade Runner», «Missing» και ‘Alexander’».

abs.es: «Πέθανε ο Vangelis, η ιδιοφυΐα πίσω από τη μουσική των «Blade Runner» και «Chariots of Fire» – Άγνωστα είναι ακόμη τα αίτια του θανάτου του διάσημου Έλληνα συνθέτη, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ το 1981».

De Geldlerlander: «Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας συνθέτης Vangelis (Chariots of Fire) –  Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Έλληνας συνθέτης και μουσικός Vangelis. Ήταν γνωστός για τη μουσική της ταινίας Chariots of Fire του 1981, για την οποία κέρδισε ένα Όσκαρ, και την τεράστια επιτυχία Conquest of Paradise στην Ολλανδία».

Bloomberg: «Πέθανε στα 79 του ο Βαγγέλης, ο Έλληνας συνθέτης του Chariots of Fire».

Billboard: «Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο συνθέτης των Chariots of Fire, Vangelis – Ο γεννημένος στην Ελλάδα συνθέτης ήταν περισσότερο γνωστός για τη μουσική του στο “Chariots of Fire” του 1981, που του χάρισε ένα Όσκαρ και το Νο. 1 στο Hot 100».

Forbes: «Πέθανε στα 79 του ο συνθέτης Vangelis, ο οποίος έφτιαξε τη μουσική του Chariots Of Fire».

El Mundo: «Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Vangelis, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής και συνθέτης του soundtrack του «Chariots of Fire» – Ο Έλληνας μουσικός έγινε παγκοσμίως γνωστός με τα soundtrack αρκετών ταινιών, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν το «Blade Runner» και το «Chariots of Fire».

Independent: «Θάνατος Vangelis: Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο συνθέτης των Chariots of Fire και Blade Runner – Ο μουσικός μνημονεύεται ως ‘μεγάλος Έλληνας συνθέτης που διέπρεψε σε παγκόσμιο επίπεδο’ από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This