Ανιψιά Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Παρέμεινε σεμνός και ταπεινός μέχρι παρεξηγήσεως»

Το παράπονο για τον Δήμο Βόλου

Must Read

Η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου, ανιψιά του θρύλου της παγκόσμιας μουσικής Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε θλίψη ανά την υφήλιο, εξέφρασε χθες το παράπονό της για την γενέτειρα του μουσικοσυνθέτη, η οποία, όπως είπε, δεν τον τίμησε όπως και όταν έπρεπε.

Μιλώντας σήμερα στο Open, αρχικά σχολίασε πως «ο Βαγγέλης πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων» και πρόσθεσε ότι «τιμήθηκε όσο κανείς για το έργο του και όμως παρέμεινε σεμνός και ταπεινός μέχρι παρεξηγήσεως».

Η κ.Παπαθανασίου επεσήμανε ότι ο θείος της δεν είχε ανάγκη τη δημοσιότητα γιατί «τα έργα του μιλούσαν στις ψυχές των ανθρώπων και η μουσική του συντρόφευε και θα συντροφεύει γενιές και γενιές σε όλο τον πλανήτη».

Αποκάλυψε ακόμα ότι εδώ και αρκετούς μήνες ο 79χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείου του Παρισιού, όπου κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Το παράπονο…

Σε ότι αφορά το παράπονο που εξέφρασε χθες μέσω της ανάρτησής της για τον Δήμο Βόλου, η Ελένη Παπαθανασίου εξήγησε:

«Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον Μάιο του 2018 τον είχε ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορα και ο τότε πρύτανης ο κύριος Πετράκος είχε ταξιδέψει στο Παρίσι για να τον τιμήσει με το Χρυσό Σταυρό. Η πόλη του όμως ο Βόλος δεν τον τίμησε όπως, και όταν έπρεπε. Αυτό το είχε καταφέρει ο δήμος Αγριάς όπου εκεί έζησε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου τα πρώτα χρόνια της ζωής με τον τότε δήμαρχο να του απονέμει ένα στεφάνι από ελιά κάτι το οποίο είχε ζητήσει ο ίδιος».

Το 2007, στο τελευταίο ταξίδι του Βαγγέλη Παπαθανασίου στον Βόλο, ήταν μαζί με επιστήμονες της NASA και δεν του επετράπη καν να πάει βόλτα με την Αργώ στον Παγασητικό, αν και το είχε από πριν κανονίσει. Αυτό ήταν το μεγάλο παράπονό του.

Ερωτώμενη για τους λόγους που δεν επετράπη, η Ελένη Παπαθανασίου απάντησε πως «δεν το επέτρεψε ο τότε πλοίαρχος και δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον τότε δήμαρχο».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This