Σοκάρουν τα λόγια του καπετάνιου που είδε την 5χρονη να πνίγεται: «Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα»

«Πνιγόταν 60 μέτρα μακριά από το πλοίο, είδα μόνο τα χεράκια της» - Η μικρή πάλεψε για τη ζωή της και τώρα νοσηλεύεται στην Εντατική

Must Read

Συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε ο άνθρωπος που είδε και βοήθησε στην ανάσυρση του μικρού κοριτσιού στο λιμάνι του Πειραιά. Ο καπετάνιος του οχηματαγωγού πλοίου Άγιος Νεκτάριος ήταν εκείνος που ενημέρωσε τις Αρχές ότι πνίγεται στη θάλασσα το 5χρονο παιδί.




«Είδα μόνο τα χεράκια της»

Αφού ο πλοίαρχος ειδοποίησε τις Αρχές, άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του λιμενικού σώματος, όπου εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη, στην οποία παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της. «Το είδα να επιπλέει μόνο του μέσα στη θάλασσα. Πνιγότανε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα να το βοηθήσω αλλά οι Αρχές έφτασαν πολύ γρήγορα αφού τις ειδοποιήσαμε και το έβγαλαν έξω. Με ειδοποίησαν ότι βρίσκεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» λέει χαρακτηριστικά ο καπετάνιος. «Το παιδί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι αλλά ήταν μικρό, δεν ήξερε να κολυμπάει. Είδα τα χεράκια του μόνο», πρόσθεσε.

Το 5χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται.




Συνέλαβαν τη μητέρα

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Θρίλερ στον Πειραιά: 5χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε από το λιμάνι! Συνελήφθη η μητέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This