Χαμογελαστός και χαρούμενος ο Ράινερ στη Νορβηγία, λέει ο πατέρας του – Νέο βίντεο

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης για το περιστατικό

Must Read

Ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν, τον οποίο άρπαξε ένας κουκουλοφόρος από το σπίτι του στην Κηφισιά, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απαγωγή του γιου του και δικαιολογεί την πράξη του.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης για το περιστατικό που έχει συγκλονίσει τη χώρα μας.

Το Star παρουσιάζει νέα βίντεο και φωτογραφίες του 6χρονου να παίζει σε παιδική χαρά της Νορβηγίας μαζί με τον πατέρα του. Τις εικόνες καταγράφει τρίτο πρόσωπο, ενώ το παιδί δείχνει χαρούμενο απολαμβάνοντας το παιχνίδι.

Ο λόγος που άρπαξα τον Ράινερ

Με αποκλειστική του δήλωση στο Star ο Νορβηγός πατέρας εξηγεί γιατί άρπαξε τον Ράινερ. «Το νομικό κενό δύο ετών στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ότι δεν είναι «πρόχειρο» και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του παιδιού μου που απήχθη και να το φέρω στο σπίτι σύμφωνα με την αρχή της επιστροφής στη Σύμβαση της Χάγης», δηλώνει με επιστολή του ο Ρίκι Πέντερσεν.




Μητέρα Ράινερ: «Μου λείπουν τα πάντα από το παιδί μου»

Στην αντίπερα όχθη, μέσα στη θλίψη και την αγωνία ζει η μητέρα του Ράινερ η οποία μιλώντας για το παιδί της δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της.

Όπως ενημέρωσαν επισήμως οι νορβηγικές αρχές τη χώρα μας, το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία και είναι καλά στην υγεία του. Παρόλα αυτά η μητέρα του δεν μπορεί να ησυχάσει.

«Υπήρξαν πολλοί εξαναγκασμοί, απειλές, όταν χωρίσαμε, χρησιμοποιούσε τον Ράινερ ως όπλο για να με αναγκάζει να κάνω πράγματα, τα οποία τα έχω καταγγείλει στην αστυνομία του Κριστενεσεν», λέει η ίδια για τους τσακωμούς που είχε με τον σύζυγό της.

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας για την υπόθεση, η οποία αναζητά, μεταξύ άλλων, τις δικαστικές αποφάσεις από Ελλάδα και Νορβηγία σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού. Από την πλευρά της η μητέρα, μέσω του δικηγόρου της, υποστηρίζει ότι η αρπαγή του παιδιού ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην αρπαγή και τρίτο άτομο.

Μάλιστα είναι αυξημένες οι πιθανότητες να εμπλέκονται και ειδικά εκπαιδευμένα άτομα σε μεθόδους καταδρομικής απαγωγής ανθρώπων, κάλυψής τους, έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων, εκπόνησης και εκτέλεσης σχεδίου διαφυγής (με περισσότερων του ενός πλάνου).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπόθεση του 6χρονου ήταν τόσο περίπλοκη που μέχρι χθες, στις επίσημες ευρωπαϊκές λίστες ο Ράινερ εμφανιζόταν στην κατηγορία των παιδιών που είχαν εξαφανιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ο πατέρας του Ράινερ αποκαλύπτει γιατί άρπαξε τον εξάχρονο

Δημήτρης Σούρας: «Ο 6χρονος Ράινερ έχει γίνει “μπαλάκι”, με φοβερές κατηγορίες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This