Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Συναγερμός για κεραυνούς τις επόμενες ώρες

54 πυρκαγιές μόνο το τελευταίο 24ωρο

Must Read

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Γιάννη Αρτοποιό, να προειδοποιεί για έντονη κεραυνική δραστηριότητα, που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Όπως υπογράμμισε: «Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα που θα ενταθεί τις επόμενες ώρες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές που πήραν διαστάσεις όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε. Επιχειρούν σε αυτή 38 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο με τη συνδρομή υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ενημέρωσε επίσης για την κατάσταση των πυρκαγιών, αναφέροντας ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο είχαμε στη χώρα 54 πυρκαγιές, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 157 πυρκαγιές.

Ο κ. Αρτοποιός χαρακτήρισε δύσκολη την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το Σάββατο το μεσημέρι, ενώ τόνισε ότι προκάλεσε υλικές ζημιές. Αναφέρθηκε και στη φωτιά που ξέσπασε στην Αρτέμιδα στις 12:22, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης και υπογράμμισε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού, όσο προχωράμε οι πυρκαγιές θα γίνουν περισσότερες. Θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This