Έβρος: Κομβόι για φτηνές αγορές σε Τουρκία – Βουλγαρία

Ουρές τα αυτοκίνητα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα

Must Read

Η μεγάλη ακρίβεια στην Ελλάδα -και κυρίως η αύξηση στην τιμή της βενζίνης- οδηγεί χιλιάδες συμπατριώτες μας από τις περιοχές του νομού Εβρου να ταξιδεύουν αυθημερόν στην Τουρκία και τη Βουλγαρία για να κάνουν τα ψώνια τους, αναζητώντας φθηνά προϊόντα, ζημιώνοντας όμως ταυτόχρονα την τοπική οικονομία και ενισχύοντας Βούλγαρους και Τούρκους.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο τα Σαββατοκύριακα, καθώς συνδυάζουν την εξόρμηση σε μια γειτονική χώρα με την αγορά και άλλων φθηνών προϊόντων (ποτά, τρόφιμα, ρούχα κ.ά.). Η καταναλωτική «μετανάστευση» από Ελληνες πολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες συνδυάζεται με την απόγνωση των καταστηματαρχών, οι οποίοι βλέπουν τον τζίρο τους να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο.

Από την πόλη της Ορεστιάδας, αλλά και από τα γειτονικά χωριά, όπως η Βύσσα και τα Ρίζια, ταξιδεύουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες προς την κοντινή πόλη της Τουρκίας, την Αδριανούπολη, που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα. Πολλοί αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία ακόμη και από την Αλεξανδρούπολη, ενώ εντύπωση προκαλεί πως αρκετοί καταναλωτές βάζουν 5-10 ευρώ βενζίνη, για να περάσουν τα σύνορα και να γεμίσουν εκεί το ρεζερβουάρ. Τη στιγμή που η τιμή της αμόλυβδης στις περιοχές του βόρειου Εβρου κυμαίνεται περίπου στα 2,30 ευρώ το λίτρο και για το πετρέλαιο από 1,79 ως 1,96 ευρώ, στην Τουρκία η τιμή της βενζίνης είναι περίπου 1,20 ευρώ το λίτρο.

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε καταστραφεί» λέει η πρόεδρος των πρατηριούχων στον βόρειο Εβρο Βάσω Καλαϊτζή και συνεχίζει: «Νιώθουμε μία εγκατάλειψη, η κατάσταση είναι δραματική και δεν ξέρουμε τι θα απογίνουμε. Εκτός από τα καύσιμα, ο κόσμος αγοράζει αγαθά και για το νοικοκυριό του, οπότε δεν μένει να πάρει τίποτα από την τοπική αγορά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This