«Καθηγήτρια χτύπησε το παιδί μας με βέργα» – Μήνυση από τους γονείς

Γονείς 13χρονου που φοιτά στο 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου υπέβαλαν μήνυση σε βάρος εκπαιδευτικού γιατί τον χτύπησε με βέργα

Must Read

Μήνυση και γραπτή αναφορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε βάρος μιας καθηγήτριας Πληροφορικής υπέβαλαν οι γονείς ενός 13χρονου μαθητή που φοιτά στο 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, κατηγορώντας την ότι εν έτει 2022 χρησιμοποιεί «μεσαιωνικές» πρακτικές διδασκαλίας και δεν διστάζει να χτυπήσει με… βέργα μαθητές που βρίσκονται σε τρυφερές εφηβικές ηλικίες, χωρίς να την απασχολεί τι μπορεί να τους προκαλέσει!

Το περιστατικό που εξόργισε τους γονείς του 13χρονου συνέβη στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου. «Στο μάθημα της 4ης Φεβρουαρίου η καθηγήτρια είχε πει στα παιδιά να μην ανοίξουν τους υπολογιστές. Ο 13χρονος γιος μου και άλλα δύο παιδιά άνοιξαν μια οθόνη προς το τέλος της διδακτικής ώρας. Τότε σηκώθηκε και χτύπησε τρεις φορές το παιδί μου στον πήχη του χεριού, στον ώμο και στον μηρό και από μία φορά τα άλλα δύο παιδιά. Οι γονείς των άλλων δύο παιδιών δεν έκαναν κάτι. Ισως να μην τους το μετέφεραν τα παιδιά τους. Εμείς, όμως, με τη γυναίκα μου και τους γονείς δύο άλλων παιδιών, που ήταν μπροστά στο συμβάν και είχαν δεχθεί την ίδια βίαιη συμπεριφορά από τη συγκεκριμένη καθηγήτρια, δεν θέλουμε να περάσει έτσι αυτό» ανέφερε στην «Espresso» ο πατέρας του 13χρονου.

Ο γονέας προσθέτει πως η βία που άσκησε εναντίον τους η καθηγήτρια έχει προκαλέσει οργή στα παιδιά, με αποτέλεσμα να μην μπουν ξανά στο μάθημά της, παρά την ψυχολογική πίεση που δέχτηκαν από τη διευθύντρια του σχολείου και τις απειλές της για απουσίες. Την ημέρα που έγινε το περιστατικό οι γονείς του μαθητή πήγαν στο σχολείο για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί. «Η διευθύντρια αρχικά μας αγνόησε. Οταν βρήκα την καθηγήτρια και της ανέφερα το περιστατικό, “πάγωσε”, μου είπε “δεν το έκανα με το χέρι μου” και έφυγε εμφανώς ταραγμένη. Στη συνέχεια η διευθύντρια προσπάθησε να συγκαλύψει την άθλια συμπεριφορά της και να κουκουλώσει την υπόθεση, μπροστά στα μάτια των μαθητών που είχαν μαζευτεί στον χώρο, ενώ μας είπε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, χωρίς να πάρει θέση άμεσα, όπως όφειλε».

Aντικατάσταση

Οι γονείς του 13χρονου και των άλλων παιδιών που υπέβαλαν μαζί τους την αναφορά συναντήθηκαν, έπειτα από δική τους αίτηση, με τον διευθυντή της Δ’ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθήνας, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα αντικατασταθεί η καθηγήτρια από την τάξη του Α1 τμήματος, πράγμα που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, στα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με την απάντησή της στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η καθηγήτρια αρνείται τον ξυλοδαρμό, αλλά αποδέχεται ότι ο ξύλινος χάρακας, που, όπως δηλώνει, χρησιμοποιεί επικουρικά (;) στη διδασκαλία της, είχε «τυχαία επαφή» με το μανίκι του χεριού του συγκεκριμένου μαθητή, όταν εκείνος γύρισε ξαφνικά προς το μέρος της τη στιγμή που η ίδια χτύπησε τον χάρακα στην πλάτη του καθίσματος για να τον αφυπνίσει να συγκεντρωθεί στο μάθημα! Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έβαλε την υπόθεση στο αρχείο γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει με βεβαιότητα πειθαρχικό παράπτωμα. Στην καθηγήτρια έγινε αυστηρότατη έγγραφη σύσταση, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ενέργειες και συμπεριφορές που ενδεχομένως παρεκκλίνουν ή θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως παρεκκλίνουσες.

Παρόμοια περιστατικά

Σύμφωνα με τον πατέρα του 13χρονου, η συγκεκριμένη καθηγήτρια ήταν πάντα αυστηρή και παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε βάρος μαθητών της τόσο στο κοντινό όσο και το μακρινό παρελθόν. «Είναι πάγια τακτική της να χτυπάει τα παιδιά για να μην κάνουν φασαρία στην τάξη. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό ποτέ και σε κανένα άλλο παιδί. Ολοι οι γονείς καταδικάζουμε τη μεσαιωνική πρακτική αυτής της καθηγήτριας προς τα παιδιά μας και παράλληλα στηλιτεύουμε την ανοχή της διεύθυνσης τόσο του σχολείου όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε τέτοιου είδους περιστατικά που υιοθετούνταν κατ’ εξακολούθηση από την εν λόγω καθηγήτρια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This