Αναβολή στη δίκη του 55χρονου που σκότωσε τη γυναίκα του μέσα σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα Λάρισας

Απείχαν οι δικηγόροι – «Ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου» θα επικαλεστεί ο κατηγορούμενος

Must Read

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ξεκίνησαν αποχή από τις ποινικές δίκες από σήμερα, ως διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο προβλέπει τροποποιήσεις του άρθρου 349 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σχετίζονται με τις αναβολές ποινικής δίκης.

Ανάλογα αναμένεται να κινηθούν και άλλοι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε αναβολές πολλών δικών.

Μια εξ αυτών που θα εκδικαζόταν σήμερα και η οποία θα προσδιοριστεί εκ νέου από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, είναι η δίκη για τη δολοφονία μιας 43χρονης γυναίκας από τον 55χρονο σύζυγό της στις 3 Αυγούστου 2021 στη Σωτηρίτσα Αγιάς Λάρισας.

Η επίμαχη τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι μια ποινική δίκη μπορεί να αναβάλλεται μόνο μία φορά λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας, εξαιτίας της συμμετοχής του σε άλλη δίκη ή διαδικασία.

Η δικογραφία της υπόθεσης της Σωτηρίτσας επιστρέφει κατόπιν της σημερινής εξέλιξης στον Εισαγγελέα Εφετών για να ορίσει τη νέα ημερομηνία εκδίκασης στο ΜΟΔ Βόλου με διαφορετική σύνθεση ενόρκων.

Θυμίζουμε ότι ο ο 55χρονος υπάλληλος ΕΛΤΑ στις 3 Αυγούστου 2021 πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύζυγο του, Μαρία Βλάχου, στην οικογενειακή ταβέρνα του αδερφού της στη Σωτηρίτσα Αγιάς στη Λάρισα.

Η δολοφονία είχε σοκάρει το πανελλήνιο, καθώς ο κατηγορούμενος την πυροβόλησε οκτώ φορές, ενώ παράλληλα ηχογραφούσε στο κινητό του τηλέφωνο τα τελευταία λόγια της γυναίκας του!

Όπως υποστήριξε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του 55χρονου Κωνσταντίνος Γαλανός, η υπερασπιστική γραμμή θα κινηθεί στην κατεύθυνση «μετατροπής της κατηγορίας σε δολοφονία υπό καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής και με μειωμένο καταλογισμό, καθότι ο 55χρονος πάσχει από ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This