27/6/2022

«Κόλαση» με τον «άγιο» της showbiz!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Στην αντεπίθεση ο παπάς των Αγίων Ισιδώρων - Και επιστολή ιερέων στην Ιερά Σύνοδο: Ο Μουλατσιώτης πουλάει «θαύματα» και τους φταίει ο πατέρας Δημήτριος;

Στην αντεπίθεση πέρασαν ο π. Δημήτριος Λουπασάκης και οι υποστηρικτές του μετά τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ότι όσα συμβαίνουν στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό είναι απάτη ολκής. Κατά τη χθεσινή θεία λειτουργία, ο ιερέας αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει -έστω και με έμμεσο τρόπο- στις καταγγελίες του σεβασμιοτάτου.

Ο παπα-Δημήτρης τόνισε πως είναι ένα απλό παπαδάκι που λειτουργεί καθημερινά και προσεύχεται για όλους, υπογραμμίζοντας πως για να δει κάποιος τα τάλαντα του άλλου πρέπει να είναι ταπεινός, να έχει πνεύμα Θεού και να μην υπάρχει το «εγώ», κατηγορώντας με αυτόν τον τρόπο τον αρχιερέα για προσωπικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες.

Στον χθεσινό του λόγο μετά τη θεία λειτουργία θυμήθηκε τον δάσκαλό του Αγιο Πορφύριο, τον ιερομόναχο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που έγινε γνωστός τόσο για τη ζωή του στον μοναχισμό όσο και για το έργο του, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του ’91 στο Αγιον Ορος και ανακηρύχθηκε άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2013.

Ο εφημέριος είπε ότι ο Καυσοκαλυβίτης τού είχε μιλήσει για τον «μεγάλο θησαυρό που θα ερχόταν στη ζωή του», εννοώντας τον Τίμιο Σταυρό με τον οποίο σταυρώνει κάθε φορά τους πιστούς, τη σοβαρή αρρώστια του που έγινε η αφορμή πριν από πολλές δεκαετίες ώστε να έρθει ως δώρο ο Σταυρός στα χέρια του, αλλά και για το πρώτο θαύμα που έγινε μέσα στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων και ήταν η αφορμή ώστε η ιστορία του Σταυρού να γίνει γνωστή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο και στη ζωή των αγίων Νεκταρίου, Νικολάου του Πλανά και Λουκά του Ιατρού, προσθέτοντας πως και εκείνοι συκοφαντήθηκαν, χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν, αλλά στο τέλος αγίασαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού. Επίσης, ο π. Δημήτριος ανέφερε ότι μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα του πλησίον, διότι ο ίδιος είναι γονιός, ενώ αντίθετα, όταν δεν είσαι γονιός, δεν μπορείς να ξέρεις τον πόνο και τον κόπο του άλλου. Είναι σαφές ότι η αιχμή στρέφεται προς τους μητροπολίτες, οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι άγαμοι.

«Σας είπα τόσες φορές, εγώ δεν είμαι τίποτα, ένα απλό παπαδάκι είμαι, καθημερινά λειτουργώ εδώ στους Αγίους Ισιδώρους. Λειτουργώ για την ψυχή μου, προσεύχομαι για όλους. Κάθε μέρα προσεύχομαι για τους αρχιερείς, τους ιερείς, τους μοναχούς. Και με ρωτάτε: “Πάτερ, αυτοί προσεύχονται για σένα;”. Δεν το ξέρω αυτό, παιδιά μου. Ξέρω τι κάνω εγώ, προσεύχομαι για όλους» τόνισε.

Απαντώντας στις δηλώσεις του ιεράρχη ότι επικαλείται θαύματα, ο π. Δημήτριος επισήμανε: «Τα θαύματα δεν τα κάνει ο παπάς, τα κάνει ο Σταυρός. Και ο Σταυρός ποιος είναι; Ο Χριστός. Και ο Χριστός ποιος είναι; Ο Σταυρός. Οι Αγιοι Ανάργυροι πώς θεράπευαν;». Παράλληλα, επιστολή υποστήριξης με τίτλο «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» απέστειλαν προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος οι ιερείς Ξ. Λαμπράκος και Φαίδων Αυγούλας. Στην εν λόγω επιστολή οι δύο ιερείς αναφέρονται στις μομφές του μητροπολίτη Αργολίδος -χωρίς βέβαια να τον κατονομάζουν-, σημειώνοντας πως αυτοί οι ιεράρχες δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τους Αγίους Ισιδώρους. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, πως τα θαύματα που γίνονται εκεί δεν τα κάνει γνωστά ο ιερέας ή ο ναός, αλλά οι ίδιοι οι πιστοί, οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί που πάνε κάθε μέρα.

«Κάνει τον YouTuber»

«Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο λεγόμενος γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, γνωστός για κάτι τραγούδια που έβγαλε τη δεκαετία του ’90 με κάτι ροκάδες» σημειώνουν στην επιστολή οι δύο ιερείς και συμπληρώνουν: «Ο κληρικός αυτός της Ι.Μ. Φωκίδος καθημερινά κάνει τον ΥouΤuber και μιλά μόνος του! Για θαύματα που είτε του έχουν συμβεί είτε τα έχει κάνει ο ίδιος στους πιστούς. Εφτασε μέχρι και στο σημείο να εκμεταλλευτεί εμπορικά τον θάνατο της μοναχής μητέρας του φτιάχνοντας βίντεο τη μέρα που πέθανε, τη μέρα που πέθανε, τονίζουμε, κάνοντας λόγο για θαυμαστή ευλυγισία στο σκήνωμα και άλλα τέτοια».

Συνεχίζοντας την αναφορά στο πρόσωπο του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Φωκίδος, υπογραμμίζουν ότι ο Μουλατσιώτης «πουλάει» θαύματα με τη νεκρή μητέρα του και τους φταίει ο π. Δημήτριος; Επιπλέον, καλούν τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς να κρίνουν τον π. Δημήτριο, αλλά να κρίνουν και άλλους, τους πιο κοντινούς τους.

Οπως φαίνεται, ο «πόλεμος» θα ανοίξει νέα πύρινα μέτωπα και σύντομα ιερείς και αρχιερείς θα βρίσκονται σε αντίπαλα πεδία. Ωστόσο, να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφανθεί επίσημα η Ιερά Σύνοδος. Αλλωστε, δεν αναμένεται άμεσα να συγκληθεί η ΔΙΣ, οπότε ίσως το θέμα να απασχολήσει την Εκκλησία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αν δεν έχει ξεχαστεί ως τότε. Εντούτοις, είδαμε τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, εκπρόσωπο τύπου της ΔΙΣ, να τονίζει: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Αγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα».

Ακόμη, όμως, δεν είδαμε κάποιον άλλον ιεράρχη να στηρίζει τον κ. Νεκτάριο ή γενικότερα να παίρνει θέση υπέρ ή κατά. Αναμένονται, λοιπόν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξελίξεις και, βέβαια, αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και από την Πολιτεία, αφού ο σεβασμιότατος αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες μπαίνουν στο συρτάρι επειδή επεμβαίνουν πολιτικοί παράγοντες.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η ενορία των celebrities, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν άνθρωποι της Εκκλησίας, έχει απασχολήσει πολλές φορές εξαιτίας της παρουσίας καλλιτεχνών, πολιτικών και «θαυμάτων» όχι μόνο τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τη διοικούσα Εκκλησία που αδιαμφισβήτητα της προκαλεί μεγάλο «βραχνά».

Εξάλλου είναι πολλοί οι διάσημοι που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον ναό, μεταξύ αυτών ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Πάνος Μουζουράκης, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο «παπα-Γρηγόρης» από τις «Αγριες μέλισσες» Κωστής Σαββιδάκης, ο οποίος μάλιστα είχε μιλήσει και για το θαύμα με τον Σταυρό που του έσωσε τη ζωή. Τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων είχαν επιλέξει για τον γάμο τους τον Ιούνιο του 2019 και ο Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού, ενώ στην ίδια εκκλησία είχε αφιερώσει το χρυσό μετάλλιό του ο παραολυμπιονίκης της ξιφομαχίας Παναγιώτης Τριανταφύλλου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aνησυχία για την υγεία του Άλις Κούπερ μετά από τη σέλφι με την Κεραμέως

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους φαν του γερόλυκου της ροκ, Άλις Κούπερ, μετά από την...

Η τραγική ιστορία πίσω από την αυτοκτονία μητέρας-γιου που δέθηκαν με χειροπέδες και έριξαν το Ι.Χ. στη θάλασσα

Με τραγικό τρόπο φέρεται ότι έδωσαν τέλος στη ζωή τους μια μητέρα με τον...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη! Δεμένοι με χειροπέδες οι δύο επιβάτες που έπεσαν στη θάλασσα με Ι.Χ.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή των Νέων Επιβατών, στη Θεσσαλονίκη, όταν...

«Παιχνίδια» με την τέταρτη δόση των εμβολίων

«Είναι για τους φοβιτσιάρηδες» λέει η Γκάγκα - Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου

Κορωνοϊός: 7.682 κρούσματα και 12 θάνατοι

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται για άλλη μια ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.Σύμφωνα με...

«Δεν χτύπησα την αντιδήμαρχο» λέει ο Μελέτης Αδάμ – Διαψεύδει τους πάντες

Μόλις λίγες ημέρες μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό της της Αντιδημάρχου Οικονομικών Μάνδρας Σωτηρίας...

Τρανς σε νηπιαγωγείο διάβασαν παραμύθια στα παιδιά με φόντο τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

Συζητήσεις και πολλές διαφωνίες προκαλεί η τολμηρή απόφαση με την έγκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης...

Πάτρα: Παραβίασε «κόκκινα», δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών και προκάλεσε τροχαίο με δύο τραυματίες

Μια επικίνδυνη πορεία ακολούθησε ένας οδηγός στην Πάτρα, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από...

«Τι ήταν αυτό που πάθαμε» – Σε σοκ η οικογένεια του 16χρονου που πνίγηκε στη λίμνη Αώου

Θρήνο έχει σκορπίσει η τραγωδία που σημειώθηκε στη λίμνη Αώου στα Γιάννενα, όπου ένα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κουκάκι: Το σοκ της 46χρονης όταν έμαθε με ποια την απατούσε ο σύζυγός της – Την είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει με μαχαίρι

Διπλή προδοσία για την άτυχη Κ που κατακρεουργήθηκε από τον 53χρονο - Τι αναφέρει μαρτυρία στο newsbreak.gr

Συμμορία αλβανών δολοφόνησε τον άτυχο άνδρα στο μπαρ στη Ραφήνα

Συμμορία αλλοδαπών αλβανικής καταγωγής φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από...

Έστειλαν κλιμάκιο από την Αθήνα για να συλλάβουν αλλοδαπό μπράβο στη Μύκονο!

Με προσαγωγές μπροστά σε τουρίστες οι οποίοι κατέγραφαν με...

Γιατρός για 13χρονο ποδοσφαιριστή: «Έβγαζε πολύ αίμα από τον πνεύμονα … Του δώσαμε 32 φάρμακα»

«Ένα παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του» - Πως προσπάθησαν πέντε γιατροί να επαναφέρουν τον 13χρονο που κατέρρευσε σε γήπεδο στην Ερέτρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ