Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εντολή εκκένωσης για τον οικισμό Μύτικα – Κάηκαν σπίτια

Μήνυμα προς τους κατοίκους να μετακινηθούν προς την Ψάθα

Must Read

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικα με εντολή να εκκενώσουν την περιοχή, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό.  

Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τις 13:30 ήρθε μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Μύτικα με εντολή μετακίνησης των πολιτών προς την Ψάθα. 

Σημειώνεται πως λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Οινόη – Πόρτο Γερμενό στο ρεύμα προς Γερμενό και από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι. Επίσης στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθα – Βιλίων από το ύψος της οδού Πεύκων προς Ψάθα.

 

Κάηκαν σπίτια 

Οι κάτοικοι βλέπουν να χάνουν τις περιουσίες τους, καθώς εκτός από τις εκτάσεις γης που έγιναν στάχτη, κάηκαν και τα πρώτα σπίτια σύμφωνα με την σελίδα του Εξωραϊστικού Σύλλογου του Πόρτο Γερμενό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ οι καύτρες από την φωτιά παρασύρονται από τον αέρα με φόβο να προκύψουν νέες εστίες.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ και η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει συνεχώς.  Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Επίσης Ρουμάνοι πυροσβέστες συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς μαζί με 4 δικά τους οχήματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η φωτιά είναι ορατή από τα προάστια της Αθήνας.

https://twitter.com/krouasanpralina/status/1544262880333275136?t=VrIVCdDxHOuIdfuDJDtZZg&s=19

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This