Εικόνες ντροπής στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Συνειδητή και διαρκής προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τον Θάνο Πλεύρη

Must Read

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και στον απλό κόσμο που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία της χώρας η συνειδητή και διαρκής προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος στα φιλόξενα τηλεοπτικά πλατό επιμένει να μιλάει -χωρίς αντίλογο- για διαχειρίσιμη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η πραγματικότητα όμως στα νοσοκομεία της χώρας είναι τραγική, οι άνθρωποι του συστήματος υγείας τονίζουν πως το σύστημα είναι πιο αθωράκιστο από ποτέ, ενώ ορισμένοι μεγαλοκαθηγητές Ιατρικής φαίνεται πως επιμένουν να παίζουν τα δικά τους… συντεχνιακά παιχνίδια εις βάρος όλης της κοινωνίας.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει η «Espresso» δεν έρχεται από κάποιο νοσοκομείο της Μέσης Ανατολής, αλλά από το Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό», που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Η εικόνα με τους διαδρόμους γεμάτους ράντσα είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου.

Και οι εικόνες αυτές είναι που προσβάλλουν τη χώρα και επιβεβαιώνουν με τον πλέον ωμό τρόπο πως τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, αλλά και συγκεκριμένα στην Αττική, βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη λειτουργική κατάρρευση.

Οι ευθύνες για αυτό το μπάχαλο στο Λαϊκό βαραίνουν πρωτίστως το υπουργείο Υγείας, αλλά και τη διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., η οποία είναι βαριά εκτεθειμένη για αυτό το χάλι. Πρώτον, διότι για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα εφημεριών, βάζοντας τέρμα στην κοινή εφημερία των δύο μεγάλων νοσοκομείων, του Αλεξάνδρα και του Λαϊκού. Αποτέλεσμα, το Λαϊκό να εφημερεύει με δύο μικρά νοσοκομεία (το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και το «Ελπίς») και άρα να δέχεται αφόρητη πίεση σε κάθε εφημερία και να πλημμυρίζει από κόσμο.

Οπως μαθαίνουμε, αιτία για αυτή την ανεξήγητη επιλογή ήταν η πίεση ορισμένων πανεπιστημιακών, οι οποίοι ήθελαν το Αλεξάνδρα να αποφεύγει τη μεγάλη πίεση. «Κάποιοι δεν κοιτάζουν το ΕΣΥ αλλά το “εγώ”, αδιαφορώντας αν θα επιβαρυνθούν ασθενείς που οδηγούνται σε ράντσα» μας είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος, συμπληρώνοντας: «Το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει σε επανακαθορισμό των εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής».

Δεύτερον, διότι το νοσοκομείο είναι πιο υποστελεχωμένο από ποτέ. Σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές, οι εφημερίες του νοσοκομείου γίνονται με προσωπικό που είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας. Οι νοσηλευτές είναι τουλάχιστον οι μισοί από όσους θα έπρεπε, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και στους τραυματιοφορείς. «Σε κάθε εφημερία γεμίζουμε στα ράντσα. Αυτή είναι η κανονικότητα που έχουν επιβάλει στο νοσοκομείο» μας είπε γιατρός, περιγράφοντας με μελανά σημεία την κατάσταση, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων, δείχνοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, τόνισε πως «χρειαζόμαστε 150-200 ανθρώπους στη νοσηλευτική υπηρεσία και όχι μόνο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This