Οργισμένες αντιδράσεις για τις ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι: «Έγινε τσίρκο» – Τι απαντάει ο δήμαρχος

Διχασμένος ο κόσμος για τις ξαπλώστρες που έχουν φτάσει μέχρι την ακροθαλασσιά

Must Read

Η φωτογραφία με την μαγευτική παραλία της Κρήτης, το Ελαφονήσι, να είναι γεμάτο ξαπλώστρες και καντίνες, δίχασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για το στιγμιότυπο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα «Colours of Crete», όπου φαίνονται ξαπλώστρες και ομπρέλες να φτάνουν μέχρι την ακροθαλασσιά. Στα σχόλια της ανάρτησης, χρήστες ξεσπούν γράφοντας σχόλια όπως: «Όχι ξαπλώστρες πια… 20 χρόνια πριν ήταν μια όαση, γαλήνη, ηρεμία. Πρόσβαση μόνο με πλοίο… Τώρα έχει γίνει τσίρκο. Πολύ κρίμα…».

Άλλος χρήστης σημειώνει: «Τραπέζια καρέκλες σκουπίδια σε ένα από τα ομορφότερα μέρη μας. βγάλτε τις ξαπλώστρες να μπορεί ο κόσμος να θαυμάσει το τοπίο όπως πραγματικά είναι», ενώ κάποιος άλλος γράφει: «Κρίμα.. κάποτε ήταν υπέροχη αυτή η παραλία.. Κρίμα.. πλαστικούρα και ξαπλώστρες..».

«Η επέλαση της ξαπλώστρας. Κρίμα και δυστυχώς δεν είναι το μόνο μέρος της Κρήτης που έχει αλωθεί από την ανθρώπινη απληστία. Δε νομίζω να αισθάνεται ασφαλης καμία καρέτα-καρέτα ώστε να φωλιάσει, σε αυτό το συνονθύλευμα» γράφει ένας άλλος, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για καταστροφή του μοναδικού τοπίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, διευκρίνισε ότι «έχει δοθεί άδεια και υπάρχει μεγάλο κομμάτι παραλίας ώστε να εξυπηρετούνται και άνθρωποι που δεν θέλουν την ξαπλώστρα». Ο ίδιος μιλώντας στον Ant1 δήλωσε ότι «μια τέτοια παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα δεν γίνεται να μην έχει ξαπλώστρες», ενώ όπως πρόσθεσε, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, χρειάζονται πολλές ξαπλώστρες ακόμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν σκουπίδια και ο δήμος φροντίζει να διατηρεί καθαρό το περιβάλλον, ενώ όπως σημείωσε «το φυσικό κάλλος της περιοχής τον καιρό που δεν υπάρχει επισκεψιμότητα αναπλάθεται».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This