«Πάγωσε» προσωρινά η έξωση στην Ιωάννα του Μίκη Θεοδωράκη

Προσωρινή αναστολή μέχρι τις 29 Ιουλίου

Must Read

Ανεστάλη προσωρινά η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια που βγήκε στο «σφυρί» για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την μοναδική κατοικία της συνταξιούχου, πρώην συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη, που λαμβάνει 700 ευρώ μηνιαίως. Το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή μέχρι να εκδικαστεί στις 29 Ιουλίου το αίτημα ανακοπής που έχει κατατεθεί.

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια. Όλα ξεκίνησαν με μία πιστωτική κάρτα. Μου ζήτησε η τράπεζα να μαζέψω τις τρεις πιστωτικές να τις πληρώνω σε μία και έγινε ότι έγινε. Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος», είπε η κυρία Κολοβού στο Open. «Ο κλητήρας ήρθε να πάρει τα κλειδιά και για να φύγω άμεσα από το σπίτι. Να βγω στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Είμαι με τον γιο μου, ο οποίος σταμάτησε την στράτευσή του και γύρισε για να είμαστε μαζί. Οι δυο μας είμαστε, ο άνδρας μου έχει πεθάνει 20 χρόνια».

Λίγες ώρες πριν την έξωση η ίδια έκανε μια δραματική ανάρτηση στο Facebook: «Το μοναδικό σπίτι που έχω και που η Τράπεζα χωρίς να έχω πάρει κανένα δάνειο, με “μοχθηρή” πονηριά τρωκτικού και καταπατώντας κάθε στοιχειώδη έννοια συνταγματικού δικαίου, το πούλησε σε έναν προφανώς γνωστό της, με τις γνωστές “συναλλαγές” που κάνουν μαζί… Θα πρέπει να είσαι πολύ βασανισμένη, ακρωτηριασμένη, ανάπηρη ψυχή για να αγοράσεις σπίτι από πλειστηριασμό. Θα πρέπει να είσαι πολύ σάπιος μέσα σου, αλλιώς δεν αντέχεται….», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κίνηση κάνει η αστυνομία με τον δικαστικό επιμελητή. Είναι ανήθικο, απαράδεκτο, στη σημερινή εποχή να έρχονται με 15.000 χρέος να κάνουν κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία» δήλωσε στο Open ο δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου κ. Γιαννόπουλος.

Ηλιόπουλος: ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί σπάνε τα ρεκόρ με 12,7 εκατομμύρια ευρώ χρέος 

Για το θέμα έχει τοποθετηθεί εδώ και ημέρες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, με δήλωσή του.

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του σπάνε όλα τα ρεκόρ με 12,7 εκατ. ευρώ χρέη σε τράπεζες, βγήκε στο σφυρί η πρώτη κατοικία της χαμηλοσυνταξιουχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, για χρέη 15.000 ευρώ στην Εθνικη τράπεζα.

Για τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων τους, για τους πολίτες που μέσα στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, πλειστηριασμοί και «ελεύθερη αγορά».

Είναι αυτονόητο πως ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πρέπει να παγώσει. Όπως επίσης αυτονόητο είναι πως περιμένουμε τους βουλευτές, υπουργούς της ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με τα 1,3 εκατ. χρέη, να ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου στα πόθεν έσχες να υποχρεούνται όλοι να δηλώνουν όχι μόνο το ύψος των δανείων τους αλλά και τα έγγραφα των ρυθμίσεών τους. Για να δούμε εάν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και τις τράπεζες», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: Ένταση στο σπίτι της Ιωάννας του Μίκη – Δικαστικός κλητήρας έφτασε για την κατάσχεσή του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This