Πάτρα: «Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει» – Πέθαινε από καρδιά ο 49χρονος και η νοσηλεύτρια τον έδιωξε

«Τα νοσοκομεία δεν είναι τράπεζες - Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ

Must Read

Οργή και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει ο άδικος θάνατος του 49χρονου στην Πάτρα, ο οποίος έφτασε μετά βίας στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» περιγράφοντας συμπτώματα εμφράγματος, ωστόσο τον έδιωξαν και του είπαν να πάει στο Ρίο γιατί το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

Ο Θεόδωρος Νεμουτιάνος «έσβησε» προτού προλάβει να φτάσει στο νοσοκομείο του Ρίου, με την οικογένειά του να ζητάει εισαγγελική παρέμβαση, ενώ μετά τα δημοσιεύματα, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

«Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της  ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε ανακοίνωσή της για το τραγικό περιστατικό, η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει σωστή την ΕΔΕ που διέταξε ο κ. Πλεύρης και ζητά να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο, αλλά και στον ιδιώτη γιατρό που φέρεται να εξέτασε νωρίτερα τον 49χρονο:  «Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν-δεν εφημερεύουν οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται. Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας όχι μόνο με βάση την κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξάλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Γι’ αυτό και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια».

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «12.15 τα μεσάνυκτα έφθασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα. Η Νοσηλεύτρια βάρδιας από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για την κατάστασή του. Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε ότι πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φάρμακα. Παρα ταύτα συνέχιζε να πονάει. Γι’ αυτό και ήρθε μεσάνυκτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

«Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΡΙΟΥ» σημειώνει και προσθέτει:  «ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί. Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εάν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί, πολλές ώρες πριν. Εάν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό όπως είπε στη Νοσηλεύτρια.»



Γι’ αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφόσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί. Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ξεσπά η οικογένειά του και ζητεί απαντήσεις

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς «Ανθρωπιά τέλος…» αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου. «Φύγε από εδώ δεν εφημερεύει» ήταν η απάντηση που εισέπραξε από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου απευθύνθηκε και τελικά ο λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο εξέπνευσε. «Απαράδεκτοι… Αυτό Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπο μας» αναφέρουν οι οικείοι του.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι, το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This