«Αντί να χαρώ κήδεψα το παιδί που γέννησα» – Ξεσπά η 30χρονη μητέρα που την έδιωξαν από το νοσοκομείο με αιμορραγία

Συγκλονίζει η μητέρα που καταγγέλλει ότι έχασε το μωρό της εξαιτίας της αμέλειας και της ολιγωρίας γιατρών και νοσηλευτών

Must Read

Πόνος, θρήνος και οργή έχουν κατακλύσει την 30χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη που έχασε το 4 μηνών μωράκι της, μόλις 4 μήνες αφότου γεννήθηκε, γιατί όπως καταγγέλλει, το παιδί υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας της αμέλειας που επέδειξαν δύο νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη.

Η 30χρονη μιλώντας στο Voria.gr, καταγγέλλει ότι υπεύθυνοι για τον θάνατο του μωρού της είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» οι οποίοι καθυστέρησαν να ξεκινήσουν την διαδικασία της γέννας, με αποτέλεσμα το μωρό να υποστεί επιπλοκές και να χάσει τη ζωή του μετά από τέσσερις μήνες όπου παρέμεινε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Νεογνών.

Η 30χρονη επικαλείται τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης της και έδειχναν ότι το αγοράκι το οποίο είχε φυσιολογικό βάρος και δυνατό καρδιακό παλμό, μετά από την καθυστερημένη γέννα, δεν είχε εγκεφαλική λειτουργία.

Η μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους περιέγραψε ότι τις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία όπου είχε προγραμματιστεί η καισαρική σε ιδιωτική κλινική, ξεκίνησε να έχει συσπάσεις. Η 30χρονη η οποία ήταν θετική στον Covid-19 μετέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στις 7.30 το πρωί, συνοδευόμενη από τον συζυγό της και τα δύο παιδιά της ηλικίας 6,5 και 4,5 ετών.

«Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο δεν θα μας υποδέχθηκαν και με τον καλύτερο, τον πιο ευγενικό τρόπο», λέει η 30χρονη που αιμορραγούσε και προσθέτει δυσκολεύτηκε πολύ να βρει κάποια νοσηλεύτρια. Όταν τελικά κατάφερε και βρήκε μια εργαζόμενη, της ζήτησε να την εξετάσει και της περιέγραψε ότι είχε αιμορραγία, ωστόσο εκείνη της απάντησε ότι εκείνη την ώρα είχαν μια καισαρική με δίδυμα και ότι σύντομα θα τελείωνε η εφημερίδα, οπότε δεν θα μπορούσαν να την εξετάσουν.

«Πονούσα για πολλές ώρες»

«Άρχισα να φωνάζω και όχι με σκοπό να μαλώσω, απλώς είχα αγανακτήσει. Πονούσα για πολλές ώρες» λέει η 30χρονη. Τελικά, μία ειδικευόμενη γυναικολόγος δέχτηκε την εξετάσει και αφού της είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για την αιμορραγία, της είπε να πάει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Προσπαθούσα να το διαχειριστώ, έπαιρνα βαθιές ανάσες για να μην κάνω κακό στο παιδί. Ό,τι ήξερα από τις άλλες δύο μου εγκυμοσύνες έπρεπε να το τηρήσω σε λίγα λεπτά» περιγράφει η 30χρονη και προσθέτει: «Η ειδικευόμενη γυναικολόγος έκανε μετά από περίπου 15 λεπτά στη γυναίκα καρδιοτοκογράφο. Μου είπε ότι το μηχάνημα δεν καταγράφει συσπάσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι “δεν έχουμε και το καλύτερο μηχάνημα”, και πως δεν υπήρχε κάτι το ανησυχητικό με το έμβρυο», λέει η 30χρονη.

Αρνήθηκαν να τη στείλουν με ασθενοφόρο

Απελπισμένη η γυναίκα και ενώ υπέφερε από τους έντονους πόνους, πήγε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με το αμάξι του συζύγου της γιατί το Ιπποκράτειο της είπε ότι δεν μπορεί να την μεταφέρει με ασθενοφόρο επειδή τελείωνε η εφημερία.

Αφού έφτασε στο δεύτερο νοσοκομείο, η 30χρονη καταγγέλλει ότι οι γιατροί καθυστέρησαν να την περιθάλψουν, αφού αρνήθηκαν να συμπληρώσει ο σύζυγος της τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να εξεταστεί γρήγορα και της είπαν ότι πρέπει τηρηθεί το πρωτόκολλο. Στη συνέχεια, οι γιατροί που την εξέτασαν, εντόπισαν ότι το μωρό παρουσίαζε βραδυκαρδία και ζήτησαν να γίνει επείγουσα καισαρική, ωστόσο όπως καταγγέλλει η 30χρονη, οι γιατροί καθυστέρησαν πολύ μέχρι να της κάνουν αναισθησία:  «Είχε ήδη αρχίσει το κακό να γίνεται, ενώ σε περίπτωση μεταφοράς μου ίσως να είχα γλυτώσει κάτι από αυτήν την ιστορία» λέει και προσθέτει ότι τελικά δεν την ξεγέννησε ο εφημερεύον γιατρός, αλλά κλήθηκε στο χειρουργείο, ένας άλλος γιατρός-καθηγητής.

Τελικά η γυναίκα η οποία μπήκε στο χειρουργείο στις 10.30, βγήκε μετά από 3,5 ώρες με όλη αυτή την καθυστέρηση. «Με το που άνοιξα τα μάτια μου είχα τη νεογνολόγο πάνω από το κεφάλι μου και μου είπε ότι “έχουμε ένα νεκρό παιδί, είμαστε στην ανάνηψη και προσπαθούμε να το επαναφέρουμε“. Μετά απλά εξαφανίστηκε από μπροστά μου», αναφέρει.

Όπως περιγράφει η 30χρονη, σε έντρομη κατάσταση προσπαθούσε για ώρα να μάθει αν το παιδί της ήταν ζωντανό, ωστόσο κανένας δεν της έδινε απαντήσεις:  «Η οργή μου είναι τόσο μεγάλη που μερικές φορές, δεν μπορώ να τη μεταδώσω…εδώ που φτάσαμε, τουλάχιστον να δικαιωθούμε ηθικά. Το δύσκολο κομμάτι ήταν να το διαχειριστούμε εμείς με τον σύζυγό στο σπίτι μόνοι μας, χωρίς να το ανακοινώσουμε στα παιδιά. Μετά τους ανακοινώσαμε, δίνοντας τους ένα ωραιοποιημένο παραμύθι με το τι συνέβη… Ξέρουν ότι οι γιατροί δεν συμπεριφέθηκαν σωστά στη μαμά και ότι έχουν έναν φύλακα άγγελο», προσθέτει και σημειώνει ότι η οικογένεια ψάχνει δικαίωση: «Εμείς μεγάλη οικογένεια θέλαμε, δεν ξέραμε ότι οι γιατροί είχαν άλλα σχέδια για εμάς» λέει η γυναίκα που έχασε το παιδί της.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας την ποινική δίωξη γιατρών στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This