Νίκος Τζανάκης: «Ο καύσωνας είναι παράγοντας θανάτου, αυτές οι ομάδες πληθυσμού πρέπει να προσέχουν»

Must Read

Συμβουλές για άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον καύσωνα έδωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη στην τηλεόραση του Open ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Ο καύσωνας παρότι μοιάζει κάτι το οποίο στην ουσία μας ταλαιπωρεί θα πρέπει να πούμε ότι ως ιατρική συνθήκη είναι επικίνδυνη. Είναι ένας παράγοντας θανάτου θα έλεγα. Θανατηφόρος. Επομένως, δεν πρέπει να τον εκλαμβάνουμε τουλάχιστον ορισμένοι άνθρωποι ως παράγοντα ταλαιπωρίας αλλά ως παράγοντα που δυνητικά θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή μας», είπε αρχικά ο κ. Τζανάκης.

Και συμπλήρωσε: «Ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες των ανθρώπων που κινδυνεύουν; Είναι όλοι οι χρόνιοι πάσχοντες, ειδικά με αναπνευστικά προβλήματα, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, πνευμονική ίνωση και επίσης οι βαριά καρδιαγγειακοί άρρωστοι, κυρίως οι άρρωστοι που έχουν καρδιακή ανεπάρκεια και νεφρική ανεπάρκεια μαζί, ιδίως άρρωστοι που παίρνουν διουρητικά. Είναι μία μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Κρατήστε το αυτό. Πρέπει να το προσέξουμε. Είναι οι άνθρωποι που έχουν ψυχικά νοσήματα και παίρνουν αντι-ψυχωσική αγωγή. Αυτούς πρέπει να τους φροντίσουμε ιδιαιτέρως».

Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο και για τους φροντιστές αυτών των ανθρώπων που πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί αυτό το διάστημα. «Το πρόβλημα σε αυτούς (τους ασθενείς) είναι ότι η αγωγή τους σε συνδυασμό με τον καύσωνα είναι μια δύσκολη περίπτωση. Μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και θάνατο. Οι άνθρωποι αυτοί (που φροντίζουν άτομα με ψυχικά νοσήματα) θα πρέπει να ενυδατώνουν τους αρρώστους ιδιώς αν δεν είναι σε θέση να ζητήσουν νερό, να είναι σε δροσερό μέρος, όλοι οι άνθρωποι που ανέφερα πριν δεν πρέπει να κάνουν σωματική δραστηριότητα ιδιαίτερη, δεν πρέπει να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους αλλά σε ένα μέρος όπου η θερμοκρασία κατά βάση θα είναι κάτω από 26 βαθμούς Κελσίου», κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This