Τραγωδία στα Σπάτα: Νέα μαρτυρία ανατρέπει το πως συνέβη το φρικιαστικό δυστύχημα

Ο 22χρονος φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις του προσωπικού εδάφους

Must Read

Μία ημέρα μετά τον φρικιαστικό θάνατο του 22χρονου Βρετανού Τζακ Φέντον, ο οποίος διαμελίστηκε από την έλικα της ουράς ελικοπτέρου, με το οποίο είχε ταξιδέψει από τη Μύκονο, ο 20χρονος φίλος του, Τζακ Στάντον Γκλιβς, που επέβαινε μαζί του, έδωσε μία άλλη εκδοχή για τις συνθήκες της τραγωδίας.

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα», δήλωσε στην «Daily Mail» ο φίλος του αδικοχαμένου 22χρονου. Και συνέχισε: «Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

https://twitter.com/farrarpjoy/status/1551919147184926720

Σε δηλώσεις της στην «Daily Mail», η Βικτόρια Φέντον, μητέρα του αδικοχαμένου Τζακ, απαρηγόρητη σημειώνει πως ο γιος της και οι φίλοι είχαν βγει να διασκεδάσουν το προηγούμενο βράδυ, «αλλά δεν είχε πιει τίποτα όλη μέρα, εκτός από νερό. Αυτός και οι φίλοι του ήταν όλοι νηφάλιοι». Η ίδια, μάλιστα, ανατρέπει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για παρουσία της ίδιας και του πατέρα του 22χρονου στην Ελλάδα, αλλά και στο δεύτερο ελικόπτερο, επισημαίνοντας πως «η οικογένεια έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του».

«Ο Τζακ και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα για τη Μύκονο, χωρίς κανένα πρόβλημα, και το ίδιο έκαναν και στην επιστροφή, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο για Αθήνα. Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο επέστρεψε και πήγε πίσω από το ελικόπτερο και ήταν η πίσω προπέλα που τον σκότωσε. Ήταν ακαριαίο», καταλήγει.

Αψήφησε τις εντολές

Μια διαφορετική εκδοχή του τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής παρουσίασε ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, καθώς νωρίτερα δήλωσε σήμερα ότι ο 22χρονος αψήφησε τις εντολές, τρέχοντας προς το ελικόπτερο και έχοντας το τηλέφωνό του στο αυτί.

«Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι, αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά, καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα, τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε, είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα! Σταμάτα!” (Stop! Stop!). Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό», προσέθεσε ο ίδιος.

Θυμίζουμε πως για το τραγικό περιστατικό διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο χειριστής του ελικοπτέρου και δύο τεχνικοί εδάφους που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τούς απαγγελθούν κατηγορίες, με την αιτιολογία πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This