Μαίνεται η φωτιά στη Δαδιά – Κανένα ενεργό μέτωπο στη Λέσβο

Πέντε μέρες μετά τη φωτιά οι κάτοικοι της Βρίσας και του Σταυρού επιστρέφουν στα σπίτια τους

Must Read

Έντονη ομίχλη επικρατεί αυτή την ώρα στο δάσος της Δαδιάς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το έργο των εναέριων μέσων. Ευχάριστα τα νέα στη Λέσβο, όπου μετά τις ώρες αγωνίας που έζησαν οι κάτοικοι από την πύρινη λαίλαπα, επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Η εικόνα από τον Έβρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο, καθώς η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς έχει περιοριστεί στο νοτιοδυτικό μέτωπο και έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια. Ωστόσο, ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει, με την ομίχλη να αποτελεί άλλο ένα πρόβλημα. Με νεότερη ενημέρωση οι αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή της φωτιάς έχουν λειτουργήσει, καθώς τα χωματουργικά έργα έχουν αποδώσει.

Επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν τη δημιουργία νέων πύρινων μετώπων σε μία έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, στην οποία την Τρίτη, λόγω των εναλλαγών της κατεύθυνσης του ανέμου, προκαλούνταν διάσπαρτες κηλιδώσεις. Ωστόσο, εξαιτίας των θερμοκρασιών έχει δημιουργηθεί έντονη ομίχλη στην περιοχή, προκαλώντας προβλήματα ορατότητας. Από το πρωί, έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να βελτιωθεί η ορατότητα και έτσι να ενταθούν οι ρίψεις νερού. Τόσο η πυροσβεστική όσο και οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουν πως η φωτιά θα καταφέρουν να οριοθετήσουν τη φωτιά τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Λέσβο: Κανένα ενεργό μέτωπο

Πέντε μέρες μετά τη φωτιά στη Λέσβο και οι κάτοικοι της Βρίσας και του Σταυρού μπορούν πλέον να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, ενώ έχει σηκωθεί ένα Mi8 για διαβροχή. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων στη Λέσβο μπορούν επιστρέφουν στα σπίτια τους με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη! Η Siemens έχει σχέδια για τη Δαδιά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This