Ναυάγιο Ζακύνθου: «Μπαλάκι» οι ευθύνες – «Δεν μας τιμούν τέτοιες εικόνες» λέει ο Κικίλιας για τα σκουπίδια

Τελικά τα σκουπίδια τα μάζεψαν οι πολίτες μετά την απραξία του υπουργείου και του Δήμου

Must Read

«Μπαλάκι» έχουν γίνει οι ευθύνες για τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί στην πασίγνωστη παραλία Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο.

Τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Την φωτογραφία ανάρτησε στα social media ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τους ασυνείδητους επισκέπτες.

«Ελληνικό καλοκαίρι 2022. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει στο Facebook ο Μιχάλης Μπάκας.

Τελικά μάζεψαν τα σκουπίδια οι πολίτες 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τη λύση για τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί στο Ναυάγιο της Ζακύνθου έδωσαν ιδιώτες.

Η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές», που δραστηριοποιείται στην περιοχή -καθώς η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο με σκάφος- αποφάσισε με δικιά της πρωτοβουλία να καθαρίσουν την παραλία.

«Ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού», λέει ο δήμος

«Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια» ανέφερε ο δήμαρχος δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, σε δηλώσεις του στο GR Times. «Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου», προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια. «Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος», σημείωσε.

Κικίλιας: «Τα σκουπίδια εμπίπτουν στη τοπική αυτοδιοίκηση»

Ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε – όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 – ότι «δεν τιμούν την χώρα μας τέτοιες εικόνες», σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει βήματα για την διατήρηση του τοπίου.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε επίσης ότι είναι προφανές πως το κομμάτι των σκουπιδιών εμπίπτει στις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημείωσε δε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα συμβάλλει στην κίνηση της καθαριότητας στο θέμα της Ζακύνθου.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This