Ευλογιά των πιθήκων: Εννέα νέα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα

Οι 16 εκ των ασθενών ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στο χρόνο επώασης της νόσου

Must Read

Συνολικά 48 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν καταγραφεί επίσημα στη χώρα μας, με τα 9 εξ αυτών να έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τα στοιχεία προέρχονται από τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ μέχρι τις 4 Αυγούστου, ενώ όλοι οι ασθενείς είναι άνδρες, με διάμεση ηλικία 36 ετών (19-59), 16 εκ των οποίων ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στο χρόνο επώασης της νόσου. Σύμφωνα δε με τον Οργανισμό, τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον (ΕΟΔΥ) για τα κρούσματα, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων. Η Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς ή/και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιορισθούν τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου.

Σημειώνεται πως στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί συνολικά 17.897 κρούσματα της νόσου σε 41 διαφορετικές χώρες, ενώ η Ισπανία ήδη κατέγραψε τους πρώτους δύο θανάτους ασθενών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This