Πήγε να πυροβολήσει ένα κοπάδι αγριογούρουνα, αλλά τραυμάτισε μια γειτόνισσα του!

Ο λαθροθήρας συνελήφθη από τις αρχές

Must Read

Παραλίγο τραγωδία στο Κρυονέρι Διονύσου, όταν ένας άνδρας που βγήκε να κυνηγήσει ένα κοπάδι από αγριογούρουνα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην περιοχή, πυροβόλησε προς το μέρος τους, αλλά «κατάφερε» να τραυματίσει μια γειτόνισσά του.

Το αναπάντεχο περιστατικό συνέβη αργά χθες το βράδυ, όταν κάτοικος της περιοχής αποφάσισε να βγει για παράνομο κυνήγι με την καραμπίνα του, καθώς το εν λόγω κοπάδι από αγριογούρουνα κατεβαίνει μέχρι τον Διόνυσο, αναζητώντας τροφή. Ωστόσο, όταν τα εντόπισε και άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος τους, σκάγια από το όπλο του χτύπησαν και μια γυναίκα, ευτυχώς ελαφρά, η οποία, ακούγοντας τους πυροβολισμούς, βγήκε από το σπίτι της για να δει τι συνέβαινε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη επιτόπου, έχοντας, πάντως προλάβει να σκοτώσει ένα αγριογούρουνο και να τραυματίσει ένα ακόμη.

«Το Κρυονέρι τα βράδια μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη»

Η υπεύθυνη ζωοφιλίας του δήμου Διονύσου, Μαρία Αντωνοπούλου, έκανε λόγο για εμπόλεμη ζώνη. «Χωρίς δόση υπερβολής τα βράδια, ειδικά τώρα που λείπει αρκετός κόσμος σε διακοπές, φοβάσαι να βγάλεις το σκύλο σου βόλτες στις ρεματιές του Κρυονερίου από τους πυροβολισμούς. Λες και βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Αν και ο δήμος Διονύσου έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους δημότες ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί λαθροθηρίες, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν δυστυχώς, λες και δεν έχουν λεφτά να πάνε στο κρεοπωλείο να αγοράσουν κρέας», είπε σχετικά.

Με αφορμή τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας, σε σχετική δήλωση προέβη και ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Kαλαφατέλης: «Σε σχέση με το λυπηρό περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου στο Κρυονέρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας κατοίκου του Δήμου μας από σκάγια, στο πλαίσιο παράνομου κυνηγιού αγέλης αγριόχοιρων από άλλο κάτοικο της περιοχής, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα το συμβάν που παρά λίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο, για οποιοδήποτε λόγο, τη ζωή συμπολιτών μας. Ως Δήμος Διονύσου καλούμε τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν προς κάθε κατεύθυνση για την πιστή εφαρμογή του νόμου.

Παράλληλα καλούμε τα Δασαρχεία Πεντέλης και Πάρνηθας και τις άλλες υπηρεσίες της Πολιτείας να εκπονήσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο για τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων και την απομάκρυνση των ζώων από τα όρια του Δήμου Διονύσου, προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον δυσάρεστες εξελίξεις, όπως τραυματισμούς πολιτών ή ακόμη και ανθρώπινες απώλειες».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This