Ο 14χρονος – θύμα bullying αποκαλύπτει: Με εκβίαζαν να πω ότι εγώ έβαλα τη φωτιά, αλλιώς θα μου έκαναν κακό

Συμμορία 10 ατόμων τον έβαλε στο «μάτι», θεωρώντας ότι τούς «κάρφωσε» στην Αστυνομία

Must Read

Ο 14χρονος αποκάλυψε όλα όσα οδήγησαν στο bullying που δέχτηκε από έφηβους νταήδες μέσα στο σχολείο του, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι δράστες αποτελούν μέλη της συμμορίας που «πρωταγωνίστησε» στον εμπρησμό και τις εκτενείς καταστροφές στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το Δεκέμβριο του 2021.

Ο ανήλικος μίλησε στο MEGA για το γεγονός ότι ξυλοκοπήθηκε δύο φορές τις τελευταίες μέρες από τα μέλη συμμορίας που συνεχίζει -όπως λέει ο ίδιος- να τον απειλεί, να τον εκβιάζει και να τον έχει κάνει να χάσει τον ύπνο του. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι δράστες τού ζητούν να αναλάβει την ευθύνη για την καταστροφή του σχολείου: «Μου είπαν “παρ’ το πάνω σου αλλιώς θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα, αν δε μας καλύψεις, εμένα τον αδερφό μου και άλλο ένα παιδί στο δικαστήριο”».

Οι δράστες που, μετά το περιστατικό του εμπρησμού, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία και σε λίγες μέρες θα δικαστούν, από την πρώτη στιγμή θεωρούσαν τον 14χρονο υπεύθυνο για το «μπλέξιμό» τους με τις Αρχές και τον απειλούσαν πως, ακόμα και αν καταδικαστούν, το δικό του μαρτύριο θα έχει συνέχεια. «Μού είπαν ότι αν μπλέξουν, θα βάλουν άλλους να μου κάνουν κακό», δηλώνει ο ανήλικος.

«Πήγαμε δώσαμε τα στοιχεία, ονόματα, βίντεο, τα πάντα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ημέρα που σημειώθηκε ο εμπρησμός, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Όπως λέει ο 14χρονος, οι δράστες μπήκαν οργανωμένα και άρχισαν να καταστρέφουν τα πάντα. Μετά την καταγραφή των ζημιών, ο ίδιος και άλλοι συμμαθητές του, που έπαιρναν μέρος στην κατάληψη, κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία. «Μας πήρε τηλέφωνο η αστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να πάμε για κατάθεση, γιατί κατηγορούμαστε για τις φωτιές. Και πήγαμε δώσαμε τα στοιχεία, ονόματα, βίντεο, τα πάντα».

Ο εφιάλτης του 14χρονου είχε μόλις ξεκινήσει. Τα μέλη της συμμορίας άρχισαν να τον απειλούν, να τον ακολουθούν και να φροντίζουν καθημερινά να τον κάνουν να αισθάνεται φόβο. Με τον ίδιο αρχικά, να μη λέει τίποτα στους γονείς του. Η κατάσταση, ωστόσο, έφτασε στο απροχώρητο μέσα στο μήνα, όταν ο 14χρονος δέχτηκε δύο άγριες επιθέσεις, με την πρώτη να καταγράφεται από τον αρχηγό της συμμορίας, που έδινε τις εντολές.

Εκείνη την ημέρα ο 14χρονος δεν είχε περιθώρια διαφυγής. Η ομάδα των 10 ατόμων τον περικύκλωσε και βρέθηκε στο έλεός τους. Ώσπου η δημοσιοποίηση του βίντεο με τον ξυλοδαρμό του στα social media, τον ώθησε να μιλήσει και να αποκαλύψει τα πάντα. «Αυτοί το θεωρούν μαγκιά το να βαράνε, να σπάνε πράγματα. Αντιμετωπίζουν και άλλοι πρόβλημα, άλλοι δύο εδώ στη γειτονιά», δηλώνει σχετικά.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This