«Τα παιδιά, τα παιδιά»… Οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα στο Allou Fun Park!

Τι λέει η γυναίκα που έσπευσε να βοηθήσει τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν - TÜV HELLAS: Δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας

Must Read

Η εκπομπή Live News φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα στο Allou Fun Park.

Το βίντεο περιέγραψε μια επαγγελματίας της υγείας (μαία συγκεκριμένα και της το προώθησε όπως είπε μια κυρία που ήταν παρούσα στο περιστατικό), η οποία έσπευσε να βοηθήσει τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν.

«Εμείς καθόμασταν στο μαγαζί δίπλα και ακούσαμε ένα  πολύ δυνατό ήχο, μεγάλος κρότος. Το νερό πετάχτηκε με πάρα πολύ πίεση, έφτασε πάνω στο δέντρο. Δεν ακούσαμε όμως φωνές των παιδιών, σκεφτήκαμε ότι ήταν άδειο. Προχωρώντας βλέπουμε τα παιδιά πεταμένα … Η μια κοπέλα χτύπησε πάνω σε ένα κουτί. Το ένα το αγόρι είχε το κεφάλι στο νερό … Εκεί που καθόμασταν βλέπαμε καθαρά το βαγόνι που έπαιρνε την κατηφόρα, δεν είχε παιδιά όρθια που άκουσα. Τα παιδιά ήταν καθισμένα … Γιατρός δεν υπήρχε, υπήρχε μια νοσηλεύτρια, η οποία που να πρωτοπάει είχε τέσσερα άτομα να αντιμετωπίσει», είπε η κ.Βασιλική.







Θυμίζουμε ότι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα νοσηλεύεται μια 21χρονη, μετά το ατύχημα που συνέβη χθες το βράδυ έχοντας μπει με τους φίλους της σε τρενάκι που βρίσκεται σε παιχνίδι του πάρκου.

Ο 24χρονος που ήταν μαζί της, νοσηλεύεται στη χειρουργική πτέρυγα με σοβαρή κάκωση στη σπλήνα, η τρίτη της παρέας στη νευροχειρουργική κλινική με θλάση στον αγκώνα και διάσειση, ενώ ο τέταρτος, ο 25χρονος που έκανε 12 ράμματα στο κεφάλι και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, επέστρεψε σε νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε έντονη ζαλάδα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, λίγο πριν το τέλος της πορείας που κάνει το τρενάκι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μετά από την κατηφόρα και οι τέσσερις εκσφενδονίστηκαν και στον περιβάλλοντα χώρο. Τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους, υποστηρίζουν ότι το βαγόνι εκτροχιάστηκε, αλλά η διοίκηση του Allou Fun Park τους διαψεύδει και μιλά για ένα ατύχημα στο οποίο «η εταιρεία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη».

TÜV HELLAS: Δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας

Επιθεώρηση στο πάρκο Allou! Fun Park, σε παιχνίδι του οποίου τραυματίστηκαν χθες τέσσερα άτομα, πραγματοποίησε σήμερα ο φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα.

Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος.

Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This