Σε σοκ η μάνα του βρέφους που έπαθε ηλεκτροπληξία από το αντικουνουπικό: «Αν φορούσε παπούτσια θα είχε σωθεί»

To κοριτσάκι που έκανε τα πρώτα του βήματα πήγε να περιεργαστεί την συσκευή και χτυπήθηκε από το ρεύμα

Must Read

Δεν την χωράει ο νους την τραγωδία που σημειώθηκε στο Αργυρό Ευβοίας, όπου ένα μωράκι μόλις 10 μηνών βρήκε φριχτό θάνατο, όταν έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε με την αντικουνουπική συσκευή.

Το μωράκι που μόλις είχε μάθει να κάνει τα πρώτα του βήματα, διέφυγε από την προσοχή της μητέρας του για λίγα δευτερόλεπτα και έβαλε τα δάχτυλα του στην αντικουνουπική συσκευή που βρισκόταν στην πρίζα, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να καταλήξει ακαριαία. 

Συντετριμμένη η μητέρα, η οποία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να το επαναφέρει, δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε μέσα σε μια στιγμή το αγγελούδι της. «Μου είπαν ότι επειδή δεν φόραγε παπούτσια έπαθε γείωση, κάπως το είπαν, αν φόραγε παπούτσια δεν θα το χτύπαγε το ρεύμα. Ήταν ξυπόλητο μου είπαν και γι’ αυτό το χτύπησε. Τώρα περπάτησε, τώρα, τώρα, δεν μπορούσε με παπούτσια», είπε η μητέρα του παιδιού μιλώντας στο Live News.

«Ήταν στο στάδιο που σηκωνόταν… Από μπουσούλημα πήγαινε στο σήκωμα. Έβαλε τα δάχτυλά της σ’ ένα αντικουνουπικό χώρου, πετάχτηκε πίσω το παιδί, την τράβηξε η γυναίκα μου, με πήρε τηλέφωνο, το φέραμε στο κέντρο υγείας, ανέπνεε, τελικά βγαίνει έξω ο γιατρός και μου λέει “τέρμα. Ήταν ακαριαίο φίλε”», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους.

Εξηγώντας το τι ακριβώς συνέβη και το παιδί χτυπήθηκε από το ρεύμα, ο ηλεκτρολόγος Άγγελος Κοντουργιάννης σημείωσε: «Αυτό που προφανώς έγινε τα δάχτυλα του παιδιού ήρθαν σε επαφή με τον ηλεκτρισμό από την συσκευή. Ήταν ξυπόλυτο, έκλεισε κύκλωμα με τη γη και έπαθε ηλεκτροπληξία. Είναι ο ορισμός της ηλεκτροπληξίας.  Αν δεν έχεις επαφή με τη γη δεν κλείνει το κύκλωμα με τη γη, οπότε νιώθεις ναι μεν το ρεύμα αλλά δεν σκοτώνεσαι. Οπότε πολύ πιθανόν αν φορούσε παπούτσια να είχε σωθεί», τόνισε ο κ. Κοντουργιάννης.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Εύβοια – Μωρό βρέθηκε νεκρό από ηλεκτροπληξία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This