Γιατί καταγγέλλει την ηγεσία της Αστυνομίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Εάν δεν μπορεί η Ηγεσία να ανταποκριθεί, να διαφυλάξει τις παραπάνω αξίες, τότε καλύτερα να παραιτηθεί»

Must Read

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), καταγγέλλοντας την ηγεσία της Αστυνομία και χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφασή της «πρωτοφανή και προκλητική».

Το θέμα αφορά την διαδικασία μεταθέσεων των αστυνομικών που προβλέπεται κατά το Π.Δ. 100/2003 και για πρώτη φορά δεν εγκρίθηκε καμία μετάθεση για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ούτε καν οι «αιτήσεις ανάκλησης»!

Η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι η απόφαση αυτή είναι και παράνομη και «γι’ αυτό πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται». Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να τηρεί και να εφαρμόζει το νόμο και όχι να πρωτοστατεί στην παρανομία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε εκτάκτως χθες, 22 Σεπτεμβρίου 2022, με μοναδικό θέμα την παρανομία για τη μη εφαρμογή του Π.Δ. 100/2003, ώστε να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Απ’ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναδείχθηκε η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων μας, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα η καθολική αντίδραση της Ομοσπονδίας μας προκειμένου η Ηγεσία να επιστρέψει στη νομιμότητα. Καλούμε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στους αστυνομικούς. Η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη.

Με κάθε κόστος θα υπερασπιστούμε καθετί που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Εάν δεν μπορεί η Ηγεσία να ανταποκριθεί, να διαφυλάξει τις παραπάνω αξίες, τότε καλύτερα να παραιτηθεί. Είναι καλύτερα για όλους».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This