Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Παράνοια! Το σχέδιο πολέμου που κατέθεσε ο Ερντογάν στον ΟΗΕ

Η Αγκυρα δείχνει διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως μέσο και άλλοθι, προκειμένου να στηρίξει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Το πιθανό σκηνικό πολεμικής έντασης Ελλάδας – Τουρκίας παρουσίασε από του βήματος του ΟΗΕ ο Τ. Ερντογάν. Χρησιμοποίησε προς τούτο τις φωτογραφίες «πνιγμένων από τους Ελληνες» παιδιών παράνομων μεταναστών στα νερά του Αιγαίου και ταυτοχρόνως απείλησε την Ελλάδα ότι «θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στα άκρα στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο».

  • Της Κύρας Αδάμ

Τούτο σημαίνει ότι η Αγκυρα είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τους παράνομους μετανάστες ως μέσο και άλλοθι, προκειμένου να στηρίξει «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της» στο Αιγαίο. Το πιθανότερο εδαφικό σκηνικό έντασης είναι να στείλει η Αγκυρα ναυαγούς μετανάστες σε βραχονησίδες στο Αιγαίο, των οποίων η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνική ιδιοκτησία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, απειλώντας δημοσίως -επισήμως και διεθνώς- την Ελλάδα και προειδοποιώντας το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, δεν άφησε καμιά αμφιβολία ότι σπρώχνει τη χώρα του σε τροχιά πραγματικής σύγκρουσης με την Ελλάδα, αν αυτή δεν σταματήσει «την επίδειξη δύναμης στην περιοχή» και δεν προχωρήσει «σε περιπέτειες, που την κάνουν να φαίνεται αστεία, ενώ δεν είναι καθόλου ισοδύναμη με εμάς». Ο Ερντογάν δεν δίστασε, μάλιστα, να συμπεριλάβει στις απειλές του και άλλες χώρες (σ.σ.: που συνδράμουν την Ελλάδα), «οι οποίες ακολουθούν στρατηγική έντασης προς όφελος των δικών τους πολιτικών στόχων».

Η εμπρηστική ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ κλείνει τον κύκλο των φραστικών, επιθετικών, επίσημων δηλώσεων και προκλητικών επίσημων καταγγελτικών επιστολών εναντίον της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Η Τουρκία τώρα, από του βήματος του ΟΗΕ, αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως επιτιθέμενη, εχθρική χώρα και επιφυλάσσεται να αντιδράσει με όλα τα μέσα για να υπερασπιστεί ανύπαρκτα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο. Δηλώνει, δηλαδή, έτοιμη να μετατρέψει με τη χρήση όλων των μέσων -νομικών, διπλωματικών, πολιτικών και στρατιωτικών- τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο σε τουρκικά κεκτημένα, αν η Ελλάδα δεν υποκύψει και δεν εκχωρήσει στην Αγκυρα εθνική κυριαρχία (βραχονησίδες και 10 ν.μ.) και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Η Τουρκία κατασκευάζει δεκαετίες ολόκληρες ανύπαρκτα τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας με χειρουργική ακρίβεια και ευλάβεια τη διαχρονική αδυναμία και πολιτική απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων να υποστηρίξουν και να διασφαλίσουν την ελληνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα στο Αιγαίο, ώστε η Τουρκία να επιστρέψει στο καβούκι της.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Παππούς ασελγούσε στις 4 εγγονές του, καταδικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος!

Ιδιαίτερα μετά την καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα συνέντευξη του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στην Αγκυρα, ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά της Συνθήκης της Λωζάννης επειδή δέχεται απειλή από την Τουρκία, η Αγκυρα κλιμακώνει πολιτικά, νομικά και επιχειρησιακά τις επιθέσεις της εναντίον των ελληνικών βραχονησίδων στο Αιγαίο μέσα στο FIR Αθηνών. Θέτει θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους, με το αιτιολογικό ότι οι βραχονησίδες δεν έχουν αποδοθεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, δεν ανήκουν στην Ελλάδα και γι’ αυτό πρέπει να μοιραστούν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με διμερή συμφωνία.

Ειδικότερα, από τις αρχές του καλοκαιριού η Αγκυρα βομβαρδίζει την Αθήνα με συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις με αεροσκάφη και κυρίως UAV, κάνοντας κόσκινο την εθνική κυριαρχία και τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. πάνω από τις βραχονησίδες και θέτοντας στα άγραφα το FIR Αθηνών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ γνωρίζει την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στις ελληνικές βραχονησίδες, δεν έχει κάνει τίποτα για να διασφαλίσει την ελληνική κυριαρχία νήσων, νησίδων και κυρίως βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι επιθετική στρατιωτική ενέργεια και κατάληψη σε βραχονησίδες του Αιγαίου από την Τουρκία, με το αιτιολογικό ότι πήγε να σώσει ναυαγούς μετανάστες -τους οποίους η ίδια η Αγκυρα είχε στείλει ως άλλοθι-, δεν είναι αντιμετωπίσιμη από την Ελλάδα. Και τούτο διότι η ελληνική Π.Α. και το Π.Ν. δεν μπορούν να επιχειρήσουν ανακατάληψη των βραχονησίδων, δεδομένου ότι πάνω στις βραχονησίδες θα έχουν εγκατασταθεί ναυαγοί μετανάστες. Με αποτέλεσμα να παραμείνουν οι Τούρκοι στις βραχονησίδες και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να συμμετάσχει σε ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις, είτε στον ΟΗΕ είτε στο ΔΔΧ, για όλα τα θέματα που διεκδικεί η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας. Στις διαπραγματεύσεις αυτές το πρώτο θέμα που θα εγείρει η Τουρκία θα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βραχονησίδων, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι ελληνικές, αφού δεν περιλαμβάνονται στις συνθήκες, δηλαδή είναι αδέσποτες.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Σεισμός 3,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Σάμο

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει ναυτικό αποκλεισμό των βραχονησίδων θα υπάρξει εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών πλοίων, με τον κίνδυνο γενικότερης σύρραξης.
Οι καταστροφικές δηλώσεις Δένδια στην Αγκυρα τον Απρίλιο του 2021, με την ψευδή παραδοχή ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και εξοπλίζει τα νησιά, επειδή δέχεται απειλή από την Τουρκία, ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν, προκειμένου να εξαπολύσει μια μόνιμη και συνεχή διεθνή πολιτική και διπλωματική εκστρατεία για τη «στρατιωτική απειλή» που δέχεται η Τουρκία από την Ελλάδα και την ανάγκη να «προασπίσει την ασφάλειά της».

Από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και σήμερα η Τουρκία, με συνεχείς επιστολές της στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καταγγέλλει διεθνώς και επισήμως την Ελλάδα ότι παραβιάζοντας οικειοθελώς και μονίμως τις διατάξεις αποστρατιωτικοποίησης στη Συνθήκη της Λωζάννης «αποτελεί μια σοβαρή απειλή στην ασφάλεια της Τουρκίας», ενώ «υπάρχουν ευρύτερες επιπτώσεις απειλής στην ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής…».

Η πονηρή Τουρκία από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και σήμερα χρησιμοποιεί την επικίνδυνη και ψευδή παραδοχή Δένδια περί στρατιωτικοποίησης των νήσων για να εδραιώσει τον ισχυρισμό της ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη επειδή κάνει αεροναυτικές ασκήσεις στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Η Τουρκία παρουσιάζει τις ελληνικές ασκήσεις στα νησιά εντός του FIR Αθηνών ως έμπρακτη ελληνική εχθρική ενέργεια εναντίον της Τουρκίας και απειλή εναντίον της ασφαλείας της.

Σταθερός σύμμαχος της Τουρκίας -ο οποίος της προσφέρει πολιτικοστρατιωτική κάλυψη- είναι το ΝΑΤΟ, το οποίο από τη δεκαετία του 1980 θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένα τα νησιά του Αν. Αιγαίου και από το 2006 απαγορεύει στα νατοϊκά αεροσκάφη να προσεγγίζουν τα νησιά εγγύτερα των 6 ν.μ., καταργώντας, δηλαδή, τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ., χωρίς ποτέ καμιά ελληνική κυβέρνηση να έχει καταργήσει τις παράνομες διαταγές του ΝΑΤΟ…

Ακόμα και σήμερα η Τουρκία ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες, διότι εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Με την κυβέρνηση να φλυαρεί για το θέμα, η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τις τουρκικές αγγελίες A6229 και A6282 ως τεκμήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Παγώνη προειδοποιεί: Έκρηξη κρουσμάτων από «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης το φετινό χειμώνα

Την... καρδιά περιβόλι έκανε στους ακροατές του Πρώτου Προγράμματος 91,6 η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας...

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και ΜΑΤ έξω από το «Ιπποκράτειο» όπου νοσηλεύεται...

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε νωρίτερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς δεκάδες Ρομά που ξεσηκώθηκαν,...

«Γι’αυτό έκανα τις ληστείες »- Τι είπε στους αστυνομικούς ο συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες...

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας εν ενεργεία συνταγματάρχης είχε μετατραπεί ληστή τραπεζών,...

Συνελήφθησαν γυναίκες στον οίκο ανοχής που πήγαινε ο Μίχος την 12χρονη

Έφοδο πραγματοποίησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον οίκο ανοχής που πήγαινε ο παιδοβιαστής και μαστροπός...

Ανακοίνωση ΕΛΑΣ για επεισόδιο με 16χρονο στην Θεσσαλονίκη-Για ποιο λόγο έγινε χρήση όπλου;

Ανακοίνωση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αιματηρή καταδίωξη που έκαναν αστυνομικοί σήμερα τα...

Τραγωδία στις Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό από έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Η έκρηξη σημειώθηκε στη δεξαμενή καυσίμων - Τραυματίστηκαν άλλα δύο παιδιά

Σοκ! Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής με την χειροβομβίδα σε τράπεζα της Αργυρούπολης

Αδιανόητο: Εν ενεργεία συνταγματάρχης του στρατού ο 53χρονος ληστής

Κατάθεση σοκ από την Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

«Προσπάθησε να με αρπάξει στο καμαρίνι» περιέγραψε στο δικαστήριο η γνωστή ηθοποιός

Δώρο ζωής: Σε 10χρονη με πρόβλημα στα μάτια από 2 ετών ο κερατοειδής της...

Σε ένα κορίτσι 10 ετών η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μάτια της περίπου...

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο στην Θεσσαλονίκη!

Χειροπέδες πέρασαν οι συνάδελφοί του στον αστυνομικό ο οποίος νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα φέρεται...

«Ήρθες γ@μ@μ@νε δολοφόνε; Να σαπίσεις!» – Ξέσπασε η μάνα της 24χρονης Ερατούς που εκτελέστηκε...

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά –εν μέσω έντασης- η κατ’ έφεση δίκη του πρωτόδικα καταδικασμένου...

Τρόμος στην Αργυρούπολη: Ληστεία με χειροβομβίδα σε τράπεζα!

Στιγμές που σίγουρα επιθυμούν να ξεχάσουν έζησαν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι υποκαταστήματος γνωστής...

Αναπάντητα ερωτήματα στον Βόλο: 21χρονος κατέρρευσε, έπεσε σε κώμα και πέθανε!

Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια θανάτου

Πρώην τρόφιμος «Κιβωτού» για π.Αντώνιο: «Ξεκίνησε με καλές προθέσεις, μέχρι που είδε ότι αυτό...

«Εγκληματίες τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντώνιου» - «Ήθελε να γίνουμε τα τσιράκια του»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

«Χειροβομβίδα» από τον καθηγητή Βιοχημείας Κωνσταντίνο Πουλά: «Ο ιός ήταν προσπάθεια πειραματική και συνεργάζονταν και Έλληνες»

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορεί να χτιστεί τείχος ανοσίας και πως οι μαζικοί εμβολιασμοί προκαλούν μεταλλάξεις

NEWSROOM