Ναυάγιο στα Κύθηρα: Στους 8 οι νεκροί μετανάστες – 80 έχουν διασωθεί

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των αγνοουμένων

Must Read

Τραγωδία δίχως τέλος στα Κύθηρα εκεί όπου τα ξημερώμτα της Πέμπτης βυθίστηκε ιστιοφόρο σκάφος μετά από πρόσκρουση σε βράχια που μετέφερε περίπου 95 μετανάστες, 8 εκ των οποίων έχουν εντοπιστεί νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι.

Έως το μεσημέρι είχαν ανασυρθεί άλλοι δύο σοροί ανδρών από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς.

Δείτε επίσης: Κύθηρα: Ανασύρθηκαν έξι σοροί από το ναυάγιο – Συνεχίζονται οι έρευνες υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Έως τώρα έχουν διασωθεί ογδόντα άτομα και συγκεκριμένα 55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια και 1 κορίτσι.




Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των αγνοουμένων που βρίσκονται στο νησί και παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Αύριο στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως διακινητής

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα οδηγηθεί, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, στον εισαγγελέα Πειραιά ο φερόμενος ως διακινητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει ομολογήσει και μάλιστα χαρακτηρίζεται συνεργάσιμος με τις Αρχές. Ο δεύτερος διακινητής που εκτιμάται ότι επέβαινε στο μοιραίο ιστιοφόρο είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος έξι σοροί μεταναστών και μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Καλαμάτας.




Ευχαριστίες Μητσοτάκη στον ιδιοκτήτη γερανού που έσωσε μετανάστες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεωνική επικοινωνία με τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος με τις ηρωικές προσπάθειές του συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων από το ναυάγιο στα Κύθηρα, θέλοντας να τον ευχαριστήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε. Τόνισε δε ότι «οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών».

Μ. Πρωτοψάλτης: «Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, θα είχαν χαθεί περισσότεροι»

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης είχε συγκλονίσει μιλώντας στην ΕΡΤ για τα όσα βίωσε στην προσπάθεια διάσωσης των ναυαγών στα Κύθηρα.

«Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στoιβαγμένοι 90 άνθρωποι. Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι», είπε ο κ. Πρωτοψάλτης που κατάφερε με το περονοφόρο όχημα που διαθέτει να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρυμνα βράχια.

«Κατεβάσαμε ένα σάκο και με αυτό τον τρόπο τους σώσαμε. Οι Αρχές του νησιού και οι κάτοικοι του νησιού σώσαμε όλο αυτό τον κόσμο. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους. Σώθηκαν ογδόντα άνθρωποι», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται».

Περιγράφοντας τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα απότομα βράχια είπε: «Φέραμε σε αυτό το σημείο ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This