ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών στην υπόθεση της 12χρονης

Must Read

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με ανακοίνωσή της, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης και τις ενέργειες των αστυνομικών και διαψεύδει τις αναφορές για ολιγωρία που έγιναν από τη μητέρα του παιδιού σε ΜΜΕ.

Θυμίζουμε ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, είπε στον Alpha χθες Δευτέρα, πως όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για να καταγγείλει τον 53χρονο Ηλία Μίχο ως τον άνθρωπο που βίαζε και εξέδιδε το παιδί της, δεν έγινε δεκτή από τους αστυνομικούς, ενώ την επόμενη ημέρα την έστειλαν στη ΓΑΔΑ.

«Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δε με δέχονταν αμέσως. Και πήγα την επόμενη μέρα ξανά από εκεί με ‘στείλαν στη ΓΑΔΑ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., αμέσως μόλις οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, ενημερώθηκε υπηρεσιακά η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου την ίδια ημέρα πήγαν και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε συνέχεια του από 08-10-2022 Δελτίο Τύπου, που αφορά τη σύλληψη δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  •  Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.
  • Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.
  • Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This