Βασίλης Νουλέζας για Ηλία Μίχο: «Δεν τον εκπροσωπώ, δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή»

Τι λέει ο γνωστός δικηγόρος για την υπόθεση του παιδεραστή

Must Read

Με ανακοίνωσή του ο Βασίλης Νουλέζας διευκρινίζει ότι δεν εκπροσωπεί τον Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και εκπόρνευση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος χθες σε συνέντευξή του στο star.gr μίλησε σαν να εκπροσωπούσε τον 53χρονο, επανήλθε με νέα δήλωση, στην οποία τονίζει ότι «δεν τον εκπροσωπώ, δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή».

Σύμφωνα με τον κ.Νουλέζα ο Ηλίας Μίχος εκπροσωπείται από τον Βασίλη Χρονόπουλο αλλά σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι δεν θα αναλάβει την υπόθεση και θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος.

Η δήλωση του δικηγόρου:

«Δεν τον εκπροσωπώ, δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή. Οφείλω να διευκρινίσω. Υπήρξε σήμερα Τρίτη 11/10 επικοινωνία προκαταρκτική κουβέντα με τον 53χρονο Η. Μ. (σύζυγος, πατέρας) για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης εκμετάλλευσης της ανήλικης στα Σεπόλια. Ο οποίος απολογείται αύριο 11 00 π.μ. στην 33η Ανακρίτρια Αθηνών. Συζητήσαμε για το ενδεχόμενο ανάληψης της υπεράσπισης του.

Μου δήλωσε την αθωότητά του ότι έχει παγιδευτεί ώστε να εξοντωθεί ότι θα κατονομάσει στην απολογία του και ότι είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Δεν γνωρίζω περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Ήδη εκπροσωπείται επαναλαμβάνω όμως από τον καθόλα άξιο Δικηγόρο Αθηνών κ Β.Χ ο οποίος προφανώς αύριο 12/10 θα τον εκπροσωπήσει.

Δεν έχω καν λάβει και μελετήσει στοιχειωδώς την δικογραφία (που είναι ακόμη ελλιπής) δεν έχω μεταβεί στην ΓΑΔΑ να τον συναντήσω. Δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή ούτε αμοιβή.

Άραγε δεν είμαι σε θέση και δεν νομιμοποιούμαι προς το παρόν να σχολιάσω περαιτέρω την υπόθεση η να επεκταθώ.

Σεβόμενος υπέρμετρα την ανηλικότητα του θύματος που έχει μόλις συμπληρώσει τα 12 χρόνια πρωτίστως με ευαισθησία ενεργώντας θα περιορισθώ σε αυτά. Είναι αδιανόητο ,ασύλληπτο οδυνηρό και τραγικό να έχει υποστεί αυτήν την ανείπωτη φρίκη και κτηνωδία ένα μικρό παιδί.

Έχουμε ως κοινωνία ευθύνη Αν αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν αυτά τα μείζονος ηθικής και ποινικής απαξίας εγκλήματα σε βάρος ενός απροστάτευτου παιδιού

Η θέση μου ανεξαρτήτως της υποχρέωσης μου να υπερασπίζομαι εκτελώντας ευσυνείδητα το νομικό καθήκον μου ,για τα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανήλικων παιδιών είναι πάγια αμετάβλητη και γνωστή στο πανελλήνιο.

Ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα του βιασμού η ίσης βαρύτητας πράξη. Αμείλικτη αυστηρή τιμωρία χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Όμως οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σεβαστούμε το Σύνταγμα τον ΚΠΔ την ΕΣΔΑ αλλά και τον Χάρτη Δικαιωμάτων του παιδιού το τεκμήριο της αθωότητας ,το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όσο και κτηνώδη ,αποτρόπαια και ειδεχθή εγκληματική πράξη και αν φέρεται ότι τέλεσε που αντιμετωπίζει ένα ιδιαιτέρως βαρύτατο κατηγορητήριο ,έχει κυριολεκτικά προκαταβολικά ισοπεδωθεί απο τα (social) media στα όρια του κανιβαλισμού, που προτρέχοντας προκρίνουν και προεξοφλούν την ενοχή του πριν ακόμη απολογηθεί ή κριθεί από την Δικαιοσύνη.

Εκδίδοντας καταδικαστική απόφαση, ετυμηγορία που σπεύδουν ιδιοτελώς να ανακοινώσουν. Αυτό επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός μας. Κακώς ταυτίζεται ή στοχοποιείται ο υπερασπιστής που γίνεται δέκτης ύβρεων η απειλών.

Την μόνη ακροτελεύτια επισήμανση που θέλω να προσθέσω είναι Χρέος της πολιτείας να λάβει πρόσθετα δραστικά νομοθετικά μέτρα για το καρκίνωμα αυτό.

Ας προσέχουν περισσότερο καλύτερα ως οφείλουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι .

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This